Milyen fejlesztő játékot ajánlanátok?
Figyelt kérdés
2,5 éves mulott a kisfiam,amit szoktunk itthon játszani gyurmázni, puzzle,rajzolgatni.2012. febr. 13. 14:19
1/3 anonim válasza:
2/3 anonim válasza:
Az első által belinkeltek nagyon jók, mert a kézügyességet és a szem-kéz koordinációt fejlesztik, bár a fűző majd nagyobb korban lesz az igazi. 2,5 évesnek a különböző formaillesztős játékok, a formatáblák nagyon jók. Javaslom a "bekalapálós" játékokat (olyan, mint egy formaillesztő, csak kalapálni kell, nem kézzel berakni), a fűzősekből azt a fajtát, amiben egy nagy lyukba kell vastag zsinórt befűzni. A gyurma, puzzle, rajtolás tökéletes! lehet tépni is, különféle tapintású anyagokat (pl. krepp, alufólia, papír). Én gyógypedagógus vagyok, már rég fejlesztettem ilyen kicsi gyereket , de ezt szoktam mondani, hogy van egy általános érvényű szabály, ami minden életkorra igaz: az együtt töltött idő a legjobb fejlesztőeszköz! Ha egy szerelő-készletet veszel neki és azzal játszotok (lányoknak konyhai cucc pl.), az is tökéletes fejlesztés! Később a társasjáték (amit már ebben a korban is be lehet vezetni, nyilván nem Monopoly formájában, de mondjuk tapsi-tapsi játékkal) csodákat művel! nyilván egy egészséges fejlődésű gyerkőcről beszélünk (ha nem, akkor nyilván speciális fejlesztésre van szükség). De a szülővel való közös játék minden formája megtérül, hidd el! Persze vannak ma már mindenféle fejlesztő játékok, márkásak és drágák, vagy kevésbé márkásak és olcsóbbak, de nem ezek megvásárlásával adunk előnyt a gyerekeinknek, hanem azzal, ha együtt játszunk! Ha ezt több szülő elfogadná, negyed ennyi nagycsoportos gyerek nem járna hozzám fejlesztésre (ekkor szokott nyilvánvalóvá válni, hogy az egyébként jóképességű gyerek bizony el van maradva bizonyos területeken és ez igen nagy hátrány az iskolakezdésnél).
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm jótnácsokat!Nagyon jópofák játékok!/első/.Második nagyon jó mit írtál,az én kisfim olyan aki igényli,hogy mindig játszunk.Amit a legjobban szeret ha olvasok neki vagy a kisállataival kitalálok történeteket. Most hogy igy belegondolok tényleg az is fejlesztö amikor együtt játszunk.Csináltm neki só liszt gyurmából gyöngyöket és azokat is füztünk ,csak kiváncsi voltam milyen játékokkal lehetne még érdekessebbé tenni a napokat.
2012. febr. 13. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!