Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda tehet ilyet? Hosszú és...

Óvoda tehet ilyet? Hosszú és zavaros lesz, bocsi!

Figyelt kérdés

Ti mit tennétek a helyemben?

Van egy 3 és egy 4 éves gyerekem.

A faluban 2 ovi van. Az egyik az utca végében, a másik 5 km tőlünk.

A nagyobbikat a közeli oviba vették fel, a kicsit a távolabbiba.

Kérésemre csak a távolabbi oviba tudták összetenni a 2 gyereket egy csoportba (vegyes csoportok vannak)

Ebéd után mindig haza hoztam őket, de akkor már terhes voltam.

Most viszont már megszületett a pici, csak egy autónk van és a férjem nem tud a munkahelyéről eljönni minden délben a gyerekekért, ami ugye érthető.

Nekem a 5 km oda-5 km vissza 3 gyerekkel gyalog sok(k).

Mondták, hogy van egy új csoport a közeli oviban, de ez kiscsoport, tehát 3 évesek és csak a kicsit tudják felvenni.

:(

Azt is mondták, hogy mivel gyesen vagyok nem is lenne muszáj vinnem őket, mert csak 5 éves kortól kötelező az óvoda. :O

Szeptembertől viszont mind a kettőnek lenne helye a közeli oviban.

Nem tudom mit csináljak.

- Hordjuk továbbra is a távolabbi oviba őket (ahol mondták, hogy az ott alvás zűrös, mivel gyesen vagyok)

- Szeptemberig ne menjenek, majd onnan közeli oviba járjanak?

- Menjenek szeptemberig a távolabbi oviba és szeptemberben váltsanak?

Komolyan kezdek megőrülni!

Tudom, hogy ELVILEG simán maradhatnának ebéd után is, de azt is tudom, hogy minden oviban ez a felfogás működik: HA OTTHON VAN ANYUKA AKKOR EBÉD UTÁN MENJENEK HAZA.

Nem is ezzel van baj, mert simán hoznám őket a közelebbi oviból, de a távolabbi oviból hazahozni őket most baromi zűrös lenne a 3 gyerekkel. A pici még nagyon pici :(

10 km oda-vissza gyalog, babakocsival a hóban...

MIT CSINÁLJAK?

Ne is járjanak egyáltalán, majd csak szeptembertől????

Írjatok tanácsokat légyszi!

2012. febr. 13. 10:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
66%

Én hagynám őket ott, ahol vannak, és ott is altatnám őket. Olyat ugyanis nem mondhat egy óvónő, hogy vidd haza a gyermeked ebéd után, ha már úgyis otthon vagya kicsivel. Joga van a gyermekeidnek ott aludni.

Óvónő

2012. febr. 13. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!