Óvoda tehet ilyet? Hosszú és zavaros lesz, bocsi!
Ti mit tennétek a helyemben?
Van egy 3 és egy 4 éves gyerekem.
A faluban 2 ovi van. Az egyik az utca végében, a másik 5 km tőlünk.
A nagyobbikat a közeli oviba vették fel, a kicsit a távolabbiba.
Kérésemre csak a távolabbi oviba tudták összetenni a 2 gyereket egy csoportba (vegyes csoportok vannak)
Ebéd után mindig haza hoztam őket, de akkor már terhes voltam.
Most viszont már megszületett a pici, csak egy autónk van és a férjem nem tud a munkahelyéről eljönni minden délben a gyerekekért, ami ugye érthető.
Nekem a 5 km oda-5 km vissza 3 gyerekkel gyalog sok(k).
Mondták, hogy van egy új csoport a közeli oviban, de ez kiscsoport, tehát 3 évesek és csak a kicsit tudják felvenni.
:(
Azt is mondták, hogy mivel gyesen vagyok nem is lenne muszáj vinnem őket, mert csak 5 éves kortól kötelező az óvoda. :O
Szeptembertől viszont mind a kettőnek lenne helye a közeli oviban.
Nem tudom mit csináljak.
- Hordjuk továbbra is a távolabbi oviba őket (ahol mondták, hogy az ott alvás zűrös, mivel gyesen vagyok)
- Szeptemberig ne menjenek, majd onnan közeli oviba járjanak?
- Menjenek szeptemberig a távolabbi oviba és szeptemberben váltsanak?
Komolyan kezdek megőrülni!
Tudom, hogy ELVILEG simán maradhatnának ebéd után is, de azt is tudom, hogy minden oviban ez a felfogás működik: HA OTTHON VAN ANYUKA AKKOR EBÉD UTÁN MENJENEK HAZA.
Nem is ezzel van baj, mert simán hoznám őket a közelebbi oviból, de a távolabbi oviból hazahozni őket most baromi zűrös lenne a 3 gyerekkel. A pici még nagyon pici :(
10 km oda-vissza gyalog, babakocsival a hóban...
MIT CSINÁLJAK?
Ne is járjanak egyáltalán, majd csak szeptembertől????
Írjatok tanácsokat légyszi!
Én hagynám őket ott, ahol vannak, és ott is altatnám őket. Olyat ugyanis nem mondhat egy óvónő, hogy vidd haza a gyermeked ebéd után, ha már úgyis otthon vagya kicsivel. Joga van a gyermekeidnek ott aludni.
Óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!