Mennyit eszik gyermeketek 2és fél évesen?
Az én lányom 2 éves..iszonyat rossz evő....szintesemmitnemeszik meg.....
egyedül a kakaót, a virslit,és a narancsot szereti.....nagyon nehéz vele :S minden etetés szenvedés....
Szeptemberben volt két éves a fiam. Amíg kapott tápszert (a Mikulás vitte el, addig reggel-este azt itta), addig sokkal kevesebbet evett. Most:
reggel kb. 1-1,5 deci tej, egy péksütemény, egy karéj kenyér felvágottal
tízórai: gyümölcs, amennyit bír (ez kb. egy alma vagy egy banán)
ebéd: egy merőkanál leves és másodikra kb. az ő tenyerével megegyező husi és köret vagy tészta vagy egytálétel
uzsonna: egy joghurt, egy puding, esetleg kölesgolyó, buláta
vacsora: vagy egy merőkanálnyi tejbegríz, vagy egy tojásból készült rántotta/tükörtojás esetleg főtt tojás felvágottal, egy karéj kenyérrel. Vagy csak simán egy karéj kenyér, felvágott, sajt. Tegnap 2 karéj mézes kenyeret evett... Inni egy bögre teát, tejet szokott hozzá.
Hasonló cipőben járok kisfiúval. Szerintem, ha ezelőtt jól evett, pár napja nem, akkor lehet, hogy most lappang benne valami kis nátha vagy vmi vírus, illetve enélkül is lehet, hogy most egy olyan szakaszban van, ogy nem igazán kívánja az ételt, ez elmúlik és helyreáll. Mondjuk én is megnézetném a dokival, az a biztos, ő láthatja amit mi nem is.
Az én fiam reggel eszik 2 tojást, vagy sajtot, sonkát fél kiflivel, tízóraira fél banán vagy alma, ebéd minimális főtt étel, uzsi péksüti vagy joghurt kifli stb, vacsi megint evés főtt étel. Az a gond, hogy nálunk ez tartós étvágytalan állapot.
/Az én kislányom is ennyi idős. Ő hullámokban eszik. Amikor azt mondom, hogy magához képest jól eszik, az is csak a fele annak, mint egy normál mennyiség. Vannak napok, amikor tényleg szinte levegőből él, ilyenkor én is kiakadok és gondolkodok, hogy elviszem orvoshoz, aztán másnap elkezd újra enni.
Általában ennyit eszik:
Reggeli: 1- 1.5 dl tej
Tízórai: 1 joghurt (csempészek bele gyümölcsöt)
Ebéd: két korty leves leve, 3-4 kanál tészta, vagy rizi-bizi (főzeléket egyáltalán nem eszik)
Uzsonna: túrórudi v. 1 joghurt, de van amikor semmi
Vacsora: majdnem 1 virsli, néha kenyér is. és 2 dl tej.
Hát ez nem sok szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!