Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit eszik gyermeketek 2és...

Mennyit eszik gyermeketek 2és fél évesen?

Figyelt kérdés
Kislányom alig eszik,sőt nem is eszik pár napja,bmit elé teszek csak egy.két falat és annyi.Nem akar enni.Most viszem dokihoz,kiváncsi vagyok mit mond,ja és nem is olyan aktiv mint szokott lenni.
2012. febr. 7. 12:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Enyém kettő éves, de hátha így is érdekel, tuszkolni kell a kaját, nem erőszakosan hanme figyelemelterléssel, nálunk ez vált be, na nem a joghurtot hanem a főzeléket az nem megy. Reggel eszik max egy fél kiflit joghurttl ,ebéd egy bébikaja mert akármit főzök sajnos pár kanálnál nem eszik többet belőle,uzsonna kakaóscsiga vagy valami hasonló, kenyérkockák, krémtúró vacsora. Szerintem ő is nagyon keveset eszik de jó húsban van. Mióta marslakócskák vitamint kap jobb az étvágya, barátnőm kisfia is azóta eszik jobban, már ő is dokihoz akarta vinni.
2012. febr. 7. 12:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom 2 éves..iszonyat rossz evő....szintesemmitnemeszik meg.....

egyedül a kakaót, a virslit,és a narancsot szereti.....nagyon nehéz vele :S minden etetés szenvedés....

2012. febr. 7. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Szeptemberben volt két éves a fiam. Amíg kapott tápszert (a Mikulás vitte el, addig reggel-este azt itta), addig sokkal kevesebbet evett. Most:

reggel kb. 1-1,5 deci tej, egy péksütemény, egy karéj kenyér felvágottal

tízórai: gyümölcs, amennyit bír (ez kb. egy alma vagy egy banán)

ebéd: egy merőkanál leves és másodikra kb. az ő tenyerével megegyező husi és köret vagy tészta vagy egytálétel

uzsonna: egy joghurt, egy puding, esetleg kölesgolyó, buláta

vacsora: vagy egy merőkanálnyi tejbegríz, vagy egy tojásból készült rántotta/tükörtojás esetleg főtt tojás felvágottal, egy karéj kenyérrel. Vagy csak simán egy karéj kenyér, felvágott, sajt. Tegnap 2 karéj mézes kenyeret evett... Inni egy bögre teát, tejet szokott hozzá.

2012. febr. 7. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok kisfiúval. Szerintem, ha ezelőtt jól evett, pár napja nem, akkor lehet, hogy most lappang benne valami kis nátha vagy vmi vírus, illetve enélkül is lehet, hogy most egy olyan szakaszban van, ogy nem igazán kívánja az ételt, ez elmúlik és helyreáll. Mondjuk én is megnézetném a dokival, az a biztos, ő láthatja amit mi nem is.

Az én fiam reggel eszik 2 tojást, vagy sajtot, sonkát fél kiflivel, tízóraira fél banán vagy alma, ebéd minimális főtt étel, uzsi péksüti vagy joghurt kifli stb, vacsi megint evés főtt étel. Az a gond, hogy nálunk ez tartós étvágytalan állapot.

2012. febr. 7. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:

/Az én kislányom is ennyi idős. Ő hullámokban eszik. Amikor azt mondom, hogy magához képest jól eszik, az is csak a fele annak, mint egy normál mennyiség. Vannak napok, amikor tényleg szinte levegőből él, ilyenkor én is kiakadok és gondolkodok, hogy elviszem orvoshoz, aztán másnap elkezd újra enni.

Általában ennyit eszik:

Reggeli: 1- 1.5 dl tej

Tízórai: 1 joghurt (csempészek bele gyümölcsöt)

Ebéd: két korty leves leve, 3-4 kanál tészta, vagy rizi-bizi (főzeléket egyáltalán nem eszik)

Uzsonna: túrórudi v. 1 joghurt, de van amikor semmi

Vacsora: majdnem 1 virsli, néha kenyér is. és 2 dl tej.

Hát ez nem sok szerintem.

2012. febr. 7. 14:07
 6/6 A kérdező kommentje:
akkor leirom a kislányom mit eszik.Reggeli kb.1.5dl kakaó utána nagyon ritkán eszik meg fél szelet vajas szalámis kenyeret(inkkább csak csipeget belőle és nagyját ott hagyja)Ebédre néhány kanál főtt étel(Kb 4-5kanál és nem kell neki)uzsonna elmarad vacsira megint kakaó és most váltottam ki vitamint meglátom lesz e javulás.Amúgy 12kg
2012. febr. 7. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!