Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szárítógép mennyivel könnyít...

A szárítógép mennyivel könnyíti meg egy anyuka életét? Nektek van?

Figyelt kérdés

Férjem rá akar beszélni, mert 3 ruhaszárító van a lakásban és néha még így sem elég :)

(3 gyerek van)

Azt hallottam, hogy a szárítógép nagyon gyűri a ruhákat és a vasalás egy rémálom utána.

Nektek van szárító gépetek?

Meg vagytok vele elégedve?

Hogyan működik, teljesen száraz a ruha amikor kiveszitek?

Milyen típus ami biztos, hogy jó?

2012. febr. 3. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Régen volt szárítógépes mosógépünk. Nem szerettem. Igaz, hogy 4-5 óra alatt megszárította a ruhákat, de elment az a finom öblítő illata, na meg a vasalás az egy rémálom volt utána. Ember legyen a talpán aki így kivasal. Ha meg félig nyirkosan veszed ki, akkor meg semmi értelme.

Arról nem beszélve, hogy zabálja az áramot. A vasalóval is 3szor annyi időbe telik utána a vasalás, tehát az is 3szor annyit fogyaszt, mint ha normál ruhákat vasalnál.

Nálunk nincs 3 gyerek, de annyit megy a mosógép egy hét alatt, mint másnál egy hónapban. Munkánkból adódóan sokat mosunk, na meg családi házban lakunk, így a gyerek is úgy néz ki mikor bejön az udvarról, hogy juj. :)

A 3 ruhaszárító nálunk is mindig megtelik.

Én biztos azt mondanám a férjemnek, hogy vehet szárítógépet, de attól a naptól fogva kizárólag az ő feladata lesz a vasalás.

2012. febr. 3. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
anyuéknak van.ő is rengeteget mos.nagyon jó és praktikus szerkezetnek tartom,csak 1 gond van vele hogy sokat fogyaszt.azt nem tudom h milyen márkájú.nekem is volt,mert kaptunk,de pont amiatt hogy sokat fogyaszt inkább odaadtam anyunak tartalékba.a vasalással nekem nem volt gondom utána(sokszor vasaltam már anyuéknál is a ruhákat),egyeltalán nem gyürte össze a ruhákat.ami anyuéknak van az kb 2 óra alatt szárítja meg az 1 gép ruhát.az illatról nem tudok nyilatkozni,mert anyu szenzitivet használ csak annak meg nincs igazán illata.
2012. febr. 3. 12:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó nagyon (négy gyerek mellett). ruhát nem gyűr, sőt többségét inkább kisimítja, így vasalni se kell.

DE sokat fogyaszt, így nem mindig használom.

2012. febr. 3. 13:08
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

elsönek tényleg valami régi ocska lehetett, mert a mai szárítogépek nem ilyenek.

Nekünk van a gyerek elött is volt. Mi azért vettük mert reggeltöl estig dolgoztunk és alig tudtunk szelöztetni, és mindig befeketedettegy egy sarok. a teregetés elmaradt és nem penézsesedtünk többet.

Szóval. mindenképpen amit meg kell nézni az energia takarékossága, mert egy C-D osztályos fél vagyonba tart fentartani. Mi A-t akartunk de megnéztük hogy kb 5 év alatt hozná be a B és az A között az ár külömbséget, így B-t vettünk.

Vasalni nekem lényegesen kevesebbet kell. Több funkció van, nálunk totál szárazra 2,5 óra altt szárít. De ha kevesebbre teszed kiveheted kicsit nyirkosan és lehet is vasalni. Na ehhez lusta vagyok én csont szárazra szárítom. Vasalni pár dolgot szoktam, de szerintem lényegesen kevesebbet kell. Nagyon puha lesz a ruha. Pl ágynemüt és törölközöt még nyáron sem teregetek ki, mert mindig kemény marad, a szárítótól meg hihetetlen puha lesz. èn soha nem használok csak mosószert, öblítöt nem, mert a szárító nagyon megpuhítja a ruhákat és llatos is marad. lehet kapni illatosító kendöt hozzá de nálunk az is felesleges.

nekem a férjem minden nap inget (és csini inget) + alsó polót vesz fel. nekem blúzaimat és a gyerek egy két gyürödös felsöjét vasalom. amíg nem volt szarító addig az összes nadrágot, mindent vasalatam és még kö kemény is voltak a ruhák.

Èn csak jót tudok mondani róla, napi 3-4 mosást simán elintézel és este csak hajtogatnod kell a tv elött ülve. Annyi dolgod van csak hogy be a géppbe, be a szárítóba és késsz. nem penészesednek a falak, és nincs mindenhol szárító és piha puha zoknit húzhatsz fel.

Egyetlen dolgot kell megnézni hogy lehet-e száritóba rakni a ruhát. èn férjem egy nagyon drága csini nadrágját is betettem ami új volt. és nem lehetett sz´rítani gépben, össze is húzta az egész nagyon ráncos lett, az anyag sérült. Azóta öltönyndrágok, felsö mennek tisztítóba, mert férjem elég drága cuccokban jár.

ja cipöt is szárítottam benne olyan funkció is van.

Nekünk AEG van de szerintem rengeteg márka nagyon jó.

2012. febr. 3. 13:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mosó-szárító gépem van (kondenzációs) és nem szeretem. Nagyon gyűr mindent, így csak törölközőket, ágyneműt és zoknikat szoktam benne szárítani. Viszont korábban volt légkivezetős szárítónk, az szuper volt. Mindent tökéletesen simára szárított, akkor szoktam le a vasalásról:-) Ha lesz egy kis felesleges pénzünk tuti, hogy befektetek egyre megint.
2012. febr. 3. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszolóhoz csatlakozom. Mióta megvan a szárítógép nagyon keveset vasalok (csak az ingeket) és nem várnak ruhakupacok a teregetőn és a vasalódeszkán. Szárazra szárít 2 óra alatt és ha azonnal hajtogatom a ruhákat, akkor nem kell vasalni. Nem használok öblítőt, de a ruhák jó illatúak és tényleg pihe-puhák.
2012. febr. 3. 15:41
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az utolsó két válaszolót kérdezném, hogy melyik az a szuper gép ami megvált a vasalástól? :)

Tényleg 2 óra alatt végez a szárítással?

Azt hiszem akkor ezt nekem találták ki!

3 gyerek, egy ingbe járó férj, családi ház, kutya...napi 2 adagot mosok (7kg-os a gépem) de inkább csak 2 naponta mosok 4 adagot...

2012. febr. 3. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is van szárítónk, én ritkán használom (szívem szerint minden egyes mosás után használnám, de félek h sok lesz a villanyszámla) Ha kiveszem belőle a ruhákat, összehajtogatom és mehet a szekrénybe, NEM vasalok, 2 óra alatt csont szárazak a ruhák. És azért is jó mert nem hiszitek el h mennyi szösz van a ruháinkon, azt összegyűjti, fertőtleníti a ruhákat. A vizet amit kiöntenék a felmosó vödörbe öntöm, azzal mosok fel.

Nekünk is AEG van, igaz nem újonnan vettük (egy ismerősöm németo-ból hoz be gépeket és tőle, 30.000 ft volt. de ha azt vesszük h csak akkor használom amikor már minden tele van, még a radiátorok is, akkor megérte és ha jön a jó idő, akkor a ruhák mennek a kinti szárítóra)

2012. febr. 3. 23:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi is most akarunk venni.Milyen az a légkivezetős és miért jobb???
2012. febr. 4. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Én külföldön használtam 15 évvel ezelőtt, így márkanevet nem tudok mondani, de keressetek rá a neten. Viszont a légkivezetős csak akkor jó, ha tényleg ki tudod vezetni a párás levegőjét a lakáson kívülre. A különbség annyi, hogy a kondenzációs lecsapatja a vizet és összegyűjti, míg a légkivezetős a párás levegőt vezeti ki. Nem értek a fizikához,így nem tudom az okát, de sokkal jobb a hatásfoka.
2012. febr. 4. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!