Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislány kontra nőgyógyászos...

Kislány kontra nőgyógyászos kérdés. Mit tennétek a helyemben? SOS

Figyelt kérdés

8 éves a lányom, és gyakran van folyása, és bizony néha szaga is van. Ezért nehezen de elmentünk a dokihoz. Na 1. alkalommal még nem tudta mi vár rá, de nagy cirkusz, rugdalódás közepette, apa segitségével, megtudta nézni a doki, kenetet is vett. Elmúlt a baj, kontrollra mentünk, mondta a doki hogy gyulladása volt. És megnézi újra... De bizony a lányom olyan erőben volt hogy a doki nem tudta megvizsgálni, azt mondta igy nem lehet mert megsérti.

Rá pár hetire ugyanaz a tészta. Mivel maradt abból a krémből hát kihasználtuk, elmúlt. De már megint ez a baja.

Nem tudom mi tévő legyek. Rajtam nem múlik hogy dokihoz vigyem, de hát egyszerűen tudom hogy nem fogja megint megengedni. És félek hogy nehogy ebből később valami lelki sérülése legyen. A baja ugyanaz biztosan mert ugyanaz a folyása van. Szerintetek szerezzek be azt a krémet? Vagy mit tegyek?

2012. jan. 31. 15:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem valaki hülyéskedik, és kamu a kérdés.

Milyen idiótának kell már lenni ahhoz, hogy az apát bevinni a vizsgálóba, hogy majd ő lefogja a meztelen lányát. Ehhez nagyon degeneráltnak kell lenni. Egyáltalán hogy ebbe belement az apuka. Nincs benne semmi szeméremérzet? Ő is úgy gondolta, hogy ez így rendben van? Elég érdekes. Meg eleve, hogy nem magyarázta el a gyerekének mi fog vele történni. De szerintem nem is igaz az egész sztori, vagy ha netán mégis igen, háát, elég nagy szegénységi bizonyítvány ez a családra nézve.

2012. jan. 31. 17:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem csodálom, ha szegény kislány ezek után nem megy nőgyógyászhoz, de még orvoshoz sem. Az sem mindegy, hogy gyereknőgyógyászhoz, vagy felnőttrendelésre vitted.

Magyarázzátok el neki, hogy mi fog vele történni, mert az előző élmény még sokként élhet benne.

Igaza volt valamelyik hozzászólónak, hogy nem lenne szabad ugyanazt a krémet használni, mint amit régen felírt az orvos, mert lehet, hogy most más baja van.

Gyors gyógyulást a kicsilánynak.

2012. jan. 31. 17:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Vidd olyan orvoshoz, aki végtelenül türelmes, és elmagyarázza, mire miért van szükség. Legjobb a gyereknőgyógyász.
2012. febr. 1. 07:29
 14/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Igazuk van azoknak, akik azt írták Neked kellett volna elmagyarázni előtte, hogy mi és miért történik az orvosnál.
2012. febr. 1. 07:31
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat!

Aki meg leminősitett ahhoz inkább nem fűznék kommentet!!

1. először házidokinál voltam vele, ő megnézte neki, de azt mondta hogy erre csak nőgyógyász irhat receptet és csak ő vizsgálhassa

2. gyereknőgyógyásznál voltunk, aki végtelenül türelmes volt

3. apuka akkor jött csak be mikor én nem voltam elég ahhoz hogy a doki megtudja vizsgálni, végül is azért mentünk oda

4. "még nem tudta mi vár rá" - elmondtam neki, hogy mi fog történni, és már itthon mondta hogy őt bizony nem fogja megvizsgálni az orvos ott, (te is félsz a szüléstől mert tudod hogy fájni fog, de csak akkor tudod meg igazán mikor már átélted, vagy nem??)

5. alapból pici kora óta fél minden orvostól, vérvételen is 3-an fogtuk le pár éve hogy letudják venni neki, pedig ritkán beteg

6. Azt hittem együttérzőbb értelmes tanácsot fogok kapni, nem letojást! Magyarán akasszam fel magam most már mert sz@r anya vagyok. Hát köszönöm a segitséget!

2012. febr. 1. 13:25
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem, ha otthon amúgy sem tabu a meztelenség, akkor nem baj, hogy az apukája fogta le.
2012. febr. 1. 15:09
 17/19 anonim ***** válasza:
62%

szerintem egy 8 éves kislánnyal le lehet ülni megbeszelni, hogy ez kell, mert a problémája csak ez a vizsgálat után fog elmúlni.

utána elmentek apuka nélkül (egy életre lelki törést okozhattatok neki, hogy apuka lefogja a nőgyógyásznál, nem is értem hogy jutott ez eszetekbe) újra a nőgyógyászhoz.

ha nem akarja, hoyg megvizsgálják akkor nem. elmentek egy hét múlva is. ha akkor sem, akkor újra és újra.

mi is ezt játsszuk most épp a fiammal, most megyünk ötödszörre egy bizonyos vizsgálatra (teljesen fájdalommentes egyébként...), addig megyünk míg azt nem mondja, hogy oké. semmi lelki törést nem szeretnék neki okozni, azzal, hogy erőszakkal megvizsgálják és az orvos is ezt tanácsolta. előbb utóbb meg fogja unni, hogy mindig oda megyünk... :)

2012. febr. 1. 23:45
 18/19 anonim ***** válasza:
45%

Hát ne haragudj,még jó hogy nem együttérzést kapsz, miután azt a szerencsétlen gyereket LEFOGTÁTOK hogy meg lehessen vizsgálni...Azt nem értem, az orvos hogy lehetett annyira hülye, hogy így megvizsgálta.

Képzeld magad a helyébe, lefognak, aztán valaki turkál a lábad között...

Persze, az ő érdeke lenne a vizsgálat, de könyörgöm, nem erőszakkal!

Tessék átbeszélni vele újra meg újra, nem ijesztgetni, de elmagyarázni, hogy az egészsége miatt fontos a vizsgálat. Vagy vesztegesd meg valami játékkal.

2012. febr. 2. 15:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy talán nem kellett volna a kislányt lefogni. Nagyon nagy lelki sérülést is okozhattatok ezzel neki, és lehet kihat majd a szexiuális életére is, vagy bármiféle kapcsolatára. Nem szabad lefogni. Az orvos pedig ha olyan türelmes volt akkor miért kellett lefogni? Mondjuk mennyire volt az lefogás, vagy inkább csak megtartás? A kislány hogyan viselte? Mit mondott a vizsgálat után mikor kimentetek? Azóta mit mond otthon? Fontos lenne ezeket is tudni, hogy ő hogyan élte meg? Biztos nem jól, de legalább lehetne látni egy kicsit mennyire súlyosan érintette! Máskor ne tegyétek ezt vele. Nem vagy szar anya, hiszen jót akartál a kislánynak! De soha ne tegyél vele olyat ami neked sem lenne jó, akármennyire is fáj ott lent! Inkább én is azt mondom, hogy vidd többször, ha kell mutasd meg neki otthon mit hogyan fognak vele csinálni. feküdj fel az ágyra és szó szerint mond el neki. Persze meg ne ijeszd. Ha egyébként olyan az orvos szerintem el tudja úgy terelni a figyelmét, hogy mire észbekap már meg is van a dolog. Valamint lefogatni semmiképpen sem fogatja le a gyereket. Max ír valami olyan gyógyszert ami többféle ilyesmi tünetekkel járó gyulladásra stb-re jó és hátha beválik, persze ha ő így látja. Ha nem akkor beszélget a kislánnyal és ha kell legközelebb is fogadja, addig amíg a kislány nem engedi magát. Amúgy nekem azzal nincs bajom, hogy apuka bent volt, mert ha otthon természetes a meztelenség, akkor nincs ebben semmi, feltéve, hogy a gyereknek sem kényelmetlen hogy ott van apuka a vizsgálat alatt. Amúgy lehet apuka a fejénél is és lehet egy 8 éves kislány van olyan kapcsolatban az apukájával, hogy megnyugtatja, ha apuka fogja a kezét, mellette áll. Nemcsak anyuka lehet ilyen. De hogy lefogja az nekem sem igazán tetszik! Szóval nem vagytok rossz szülők, mert törődtetek a gyereketek bajával, de most hibáztatok, reméljük nem lesz a gyereknek belőle a későbbiekben nagyobb baja, és többet ne tegyétek ezt vele! Ez nagyon fontos!!! Lehet hogy most megint haszált ugyanaz a krém, de lehet legközelebb nem fog. Valahogy megint el kéne vinni, illetve visszamenni a nőgyógyászhoz, illetve lehet másikhoz sem ártanak elmenni. Gyermeknőgyógyászhoz természetesen! Valamint én ajánlanám a kamilla teát, vagy a csalánteát. Ki kéne hogy próbáljatok valami természetes szert is, lehet olyan erős gyulladás van a szervezetében amihez kell a támogatás. A gyógytea biztos nem ártana. Vagy valami homeopátiás szer, ami az egész testre hat, belső gyulladásra. Persze legjobb lenne kikérni egy speciálian ebben jártas orvos véleményét kikérni. Valamint megbeszélni vele, hogy a rendes gyógyszer, kenőcs mellett lehet e azt a szert szedni. De a gyógyteát mindenképpen lehet szerintem és ártani biztos nem árt. Valamint a hagyma, fokhagyma fogyasztása nyersen is biztos jót tenne. sokszor úgy vagyunk vele, hogy ez náthára jó de a fokhagyma nagyon jó immunerősítő, gyulladáscsökkentő. Erősen antibakteriális és gombaellenes hatása van. Ártani biztos nem árt! Egy jó pirítós reggeli jó fokhagymásan. A cickafark is nagyon jó nőgyógyászati problémákra. Meginni is jó, de ülőfürdőt is lehet csinálni belőle. A neten számtalan receptet találsz. Nem hiszem hogy ártana. Persze mértékkel. A gyógyszeres kezelést kiegészítve ezekkel lehet hatásosabb lenne. Orvossal konzultálni, márha ő elfogadja ezeket a gyógymódokat. Én hiszek benne. Figyelj oda a kislányod fehérneműjére is, ne legyen szoros, legyen pamut, ne szintetikus anyagú, hogy jól szellőzön. Ez is sokat számít. Jól törli ki a fenekét? Lehet butaság ilyen kérdezni, de hátha ebben is lehet valami gond. Intimitást és a bizalmat megtartva valahogy ezen a téren is figyelni kéne a dolgokat. Bár lehet semmi gond ezzel. Csak eszembe jutott. Akkor még van akinek kialakul ezektől az illatos tusfürdőktől, egyszerűen felborítják a természetes baktériumflórát. Ilyen hüvelymosót, speciális intim szappant nem próbáltatok még, illatmenteset? Hátha segítene? Persze lehet rosszabb lenne, hát nem tudom jó lenne ez. Van aki hisz benne, van aki nem. Valamint még eszembe jutott a grapefruit kivonat, azt mondják a természetes antibiotikum. Esetleg lehetne ezzel is lehetne valamit kezdeni kiegészítésként a gyógyszert. Nem tudom te hiszel e az ilyesmibe, de ha kicsit is igen, próbáld meg, persze mértékkel és ésszel! Kívánom, hogy minél előbb megoldódjon a kislányotok betegsége! Majd írd meg a kérdéseimre a választ, ha úgy érzed, mert én kíváncsi lennék rá. Valamint hogy hogyan alakultak a dolgok a későbbiekben, mi derült ki, mi a baja? Mit írt rá? stb. stb. Lehet másnak is tanulságul szolgál majd valamikor a történetetek. Kitartás!
2012. máj. 30. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!