Kislány kontra nőgyógyászos kérdés. Mit tennétek a helyemben? SOS
8 éves a lányom, és gyakran van folyása, és bizony néha szaga is van. Ezért nehezen de elmentünk a dokihoz. Na 1. alkalommal még nem tudta mi vár rá, de nagy cirkusz, rugdalódás közepette, apa segitségével, megtudta nézni a doki, kenetet is vett. Elmúlt a baj, kontrollra mentünk, mondta a doki hogy gyulladása volt. És megnézi újra... De bizony a lányom olyan erőben volt hogy a doki nem tudta megvizsgálni, azt mondta igy nem lehet mert megsérti.
Rá pár hetire ugyanaz a tészta. Mivel maradt abból a krémből hát kihasználtuk, elmúlt. De már megint ez a baja.
Nem tudom mi tévő legyek. Rajtam nem múlik hogy dokihoz vigyem, de hát egyszerűen tudom hogy nem fogja megint megengedni. És félek hogy nehogy ebből később valami lelki sérülése legyen. A baja ugyanaz biztosan mert ugyanaz a folyása van. Szerintetek szerezzek be azt a krémet? Vagy mit tegyek?
Szerintem valaki hülyéskedik, és kamu a kérdés.
Milyen idiótának kell már lenni ahhoz, hogy az apát bevinni a vizsgálóba, hogy majd ő lefogja a meztelen lányát. Ehhez nagyon degeneráltnak kell lenni. Egyáltalán hogy ebbe belement az apuka. Nincs benne semmi szeméremérzet? Ő is úgy gondolta, hogy ez így rendben van? Elég érdekes. Meg eleve, hogy nem magyarázta el a gyerekének mi fog vele történni. De szerintem nem is igaz az egész sztori, vagy ha netán mégis igen, háát, elég nagy szegénységi bizonyítvány ez a családra nézve.
Nem csodálom, ha szegény kislány ezek után nem megy nőgyógyászhoz, de még orvoshoz sem. Az sem mindegy, hogy gyereknőgyógyászhoz, vagy felnőttrendelésre vitted.
Magyarázzátok el neki, hogy mi fog vele történni, mert az előző élmény még sokként élhet benne.
Igaza volt valamelyik hozzászólónak, hogy nem lenne szabad ugyanazt a krémet használni, mint amit régen felírt az orvos, mert lehet, hogy most más baja van.
Gyors gyógyulást a kicsilánynak.
Köszönöm a normális válaszokat!
Aki meg leminősitett ahhoz inkább nem fűznék kommentet!!
1. először házidokinál voltam vele, ő megnézte neki, de azt mondta hogy erre csak nőgyógyász irhat receptet és csak ő vizsgálhassa
2. gyereknőgyógyásznál voltunk, aki végtelenül türelmes volt
3. apuka akkor jött csak be mikor én nem voltam elég ahhoz hogy a doki megtudja vizsgálni, végül is azért mentünk oda
4. "még nem tudta mi vár rá" - elmondtam neki, hogy mi fog történni, és már itthon mondta hogy őt bizony nem fogja megvizsgálni az orvos ott, (te is félsz a szüléstől mert tudod hogy fájni fog, de csak akkor tudod meg igazán mikor már átélted, vagy nem??)
5. alapból pici kora óta fél minden orvostól, vérvételen is 3-an fogtuk le pár éve hogy letudják venni neki, pedig ritkán beteg
6. Azt hittem együttérzőbb értelmes tanácsot fogok kapni, nem letojást! Magyarán akasszam fel magam most már mert sz@r anya vagyok. Hát köszönöm a segitséget!
szerintem egy 8 éves kislánnyal le lehet ülni megbeszelni, hogy ez kell, mert a problémája csak ez a vizsgálat után fog elmúlni.
utána elmentek apuka nélkül (egy életre lelki törést okozhattatok neki, hogy apuka lefogja a nőgyógyásznál, nem is értem hogy jutott ez eszetekbe) újra a nőgyógyászhoz.
ha nem akarja, hoyg megvizsgálják akkor nem. elmentek egy hét múlva is. ha akkor sem, akkor újra és újra.
mi is ezt játsszuk most épp a fiammal, most megyünk ötödszörre egy bizonyos vizsgálatra (teljesen fájdalommentes egyébként...), addig megyünk míg azt nem mondja, hogy oké. semmi lelki törést nem szeretnék neki okozni, azzal, hogy erőszakkal megvizsgálják és az orvos is ezt tanácsolta. előbb utóbb meg fogja unni, hogy mindig oda megyünk... :)
Hát ne haragudj,még jó hogy nem együttérzést kapsz, miután azt a szerencsétlen gyereket LEFOGTÁTOK hogy meg lehessen vizsgálni...Azt nem értem, az orvos hogy lehetett annyira hülye, hogy így megvizsgálta.
Képzeld magad a helyébe, lefognak, aztán valaki turkál a lábad között...
Persze, az ő érdeke lenne a vizsgálat, de könyörgöm, nem erőszakkal!
Tessék átbeszélni vele újra meg újra, nem ijesztgetni, de elmagyarázni, hogy az egészsége miatt fontos a vizsgálat. Vagy vesztegesd meg valami játékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!