Hogyan tanitsam meg a 7 éves fiamat a szójátékokra?
Figyelt kérdés
van olyan ahol én a szavakat kibetüzön és neki össze kellene raknia hogy mit mondok de nem sikerül csak a mama papa,és nemsoká itt a suli és azt sem tudja vagy nem érti hogyha mondok neki egy betüt pl. A akkor aval kezdödö szavakat mondjon SEGITSETEK!
2009. máj. 30. 17:28
1/8 anonim válasza:
Ne akard megtanítani neki. Azérzt megy majd iskolába, hogy ott megtanulja. Nagyon sokszor baj, ha a gyereket előre próbálják otthon tanítani. Ha magától megtanul írni, olvasni, az nem baj. De ha nem, akkor inkább hagyd a sulira, a tanárra. Különben többet árthatsz vele, mint használsz.
Édesanyám 40 éve 1-2 osztályosokat tanít, az őtőle tudom a fent leírtakat.
2009. máj. 30. 17:46
2/8 A kérdező kommentje:
én nem irni akarom tanitani csak arra hogy tudjon játszani a szavakkal és könnyeb legyen neki a suli azt nem irtam hogy logopédushoz is jár mert problémái vannak a betü kiejtésével amugy köszi
2009. máj. 30. 18:03
3/8 anonim válasza:
Szerintem ezt felesleges megtanítanod neki. Inkább meséltesd képekről, fotókról, amerre mentek, ott kérdezgesd, pl.: mondjon minél több jelzőt a nyárról, állatokról, természetről, ilyenek. A hangok összefüggésben állnak a betűzéssel, olvasással, lehet, hogy erre még nem érett. Nálunk is gond van pl. a szókinccsel, de én is sok könyvet veszek, és játszom velük úgy, hogy mondok 3 szót, abban melyik a kakukktojás, ilyesmik.
2009. máj. 30. 18:24
4/8 A kérdező kommentje:
köszi
2009. máj. 30. 19:09
5/8 anonim válasza:
Szerintem igenis van alapja az aggodalmadnak - mondom ezt logopédusként. Tudok ajánlani egy klassz könyvet (csupán párszáz ft), és vannak benne klassz feladatok. Lehet, hogy elsőként talán még túl egyszerűnek is tűnnek, de ha mégsem, akkor sem add fel. Mint azt a könyv is írja, fontos a rendszeresség a gyakorlásban. És hidd el, itt van még előttetek a nyár, 1-2 hónap is nagyon sokat jelenthet.:)
A könyv: Dr. Gósy Mária-A beszédészlelés és a beszédmegértés fejlesztése óvodásoknak (ez piros színű, az iskolásoknak való zöld).
Egyébként mit mondott erre a vele foglalkozó logopédus?
2009. máj. 31. 15:41
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm meg fogom keresni azt a könyvet és a logopédus csak annyit mondot hogy a suliban is járnia kellesz az oráira ,de a sogornöm meg azt javasolta hogy vizsgáltasam ki a gyereket mert lehet hogy diszlexiás holnap beszélek az ovonövel hátha tud segiteni
2009. jún. 1. 19:28
7/8 anonim válasza:
Első vagyok. Ha jár logopédushoz, gyanítjátok, hogy diszkexiás, stb, akkor tényleg megéri kivizsgáltatni, hogy a megfelelő fejlesztést kapja.
2009. jún. 2. 19:22
8/8 A kérdező kommentje:
sziasztok csak megirnám nektek hogy nem diszlexiás a fiam csak annyi probléma van hogy többet kell vele beszélgessek ennyit mondot a logopédus mert a beszéd készségét kell fejleszteni ajánlott egy jo pár könyvet is ugyhogy belefogunk a nagy munkába:)és köszönöm a válaszokat
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!