Már nem tudom hogyan próbálkozzak, vécészűkítős kérdés, ötletek?
Figyelt kérdés
Két és fél éves a kislányom és egyszerűen nincs az a pénz, amiért hajlandó lenne ráülni a vécére, szűkítővel. Volt már ígérgetés, próbáltam könyvet vinni, hogy csücsüljön rá, és közben olvasok neki, de egyszerűen semmi. Hallani sem akar róla, hogy használja a vécét, kizárólag a bili. De azt is csak pisilésre, a kaki még mindig pelenkába megy sajnos. Hogyan vegyem rá ezekre a dolgokra, hogy a vécét használja, legalább pisilésre, és utána hátha kedvet kapna jobban arra is, hogy a kaki is oda menjen ne a pelusba. Nemsokára óvoda, és nem szeretném ha emiatt nem mehetne. Annyi mindennel próbálkoztam már, de semmi foganatja. Tippeket, ötleteket várnok, hogy hogyan lehetne rávenni! Köszönöm!2012. jan. 26. 18:12
1/8 anonim válasza:
Szia!
Ha te mész pisilni vidd magaddal,lássa h te is igy csinalod.vagy hagyd nyitva az ajtót.vagy ezt probáltad már?
a gyerekek mindig a felnötteket utanozzák.mi legalábbis igy csinaltuk.
2/8 anonim válasza:
bevallom en kisfiammal harom eves koraig vartam hasonloan ahogyan te leirtad. aztan elkovetkezett (itt is kertem tanacsot) a szelid eroszak. raultettem a wcre. sirt, de aztan nehany nap mulva rajott, hogy ez csak jo, minden pisi, kaka utan ragaszthat matricat a furdoszoba szekrenyre egy nagy konyvbol. most mar (neha neha harcok aran) de raul elso keresre es pisil, kakil.
3/8 anonim válasza:
Az én fiam 4,5 éves, és még csak most sikerült rászokatnom a WC szűkítőre. Mindig félt idáig, hogy beleesik. Szerintem ne erőltesd.
4/8 A kérdező kommentje:
már mindent próbáltam. kis kora óta előszeretettel jön utánam a vécére, tudja, hogy mire való, mit kellene bele csinálni, de semmi. a bilibe pisi, és kész, mást nem hajlandó, se vécé se kaki. próbáltam a matricás dolgot, nem jött be. mostanra már odáig fajult a dolog, hogy azzal " fenyegetőzöm ", hogy nem nézhet mesét, mert már tanácstalan vagyok. hallani sem akar a vécéről sem pedig a bilibe v. vécébe kakilásról. éjszakára még pelust kap, így az a technikája mostanában, hogy egész nap visszatartja estig, fürdés utáníg, hisz akkor megkapja a pelust, így bele tud kakilni. kb perce ugyanez történt, és ez megy már hetek óta.
2012. jan. 26. 20:41
5/8 anonim válasza:
Ne erőltesd,annál rosszabb.Az én fiam meg csak wc-be hajlandó,bilibe nem igazán.Én vettem neki egy lépcsős wc szűkítőt nagyon szép színeset,amikor kezdett leszokni a pelusról,na az nagyot lendített a dolgon.És ez nem is mozog,stabil a wc-n.A sima szűkítőt ő ssem szereti,mert csúszkál és fél,hogy beleesik.Próbálj ilyet venni,ha nincs.Egyébként meg türelem.
6/8 anonim válasza:
Nem szabad erőltetni! Várj, légy türelmes. Ne foglalkozz azzal, ha más azt mondja, hogy jajj az én gyerekem már 1.5 évesen a wcn ülve ki is törölte magát.
Minden gyerek máskor éri el azt a szintet, amikor rászánja magát a wcre.
Amúgy nálunk volt bili, de a fiam nem használta. A wc szűkítők (volt többféle) se neki, se nekem nem jöttek be. Vettem egy lépcsős változatot, és azután akkoris a wcre járkált, ha nem is kellett neki se pisilni, se kakilni.
7/8 anonim válasza:
Rajtad ez már nem segít (vagy ki tudja?), de nekünk nem volt bilink, eleve ilyen lépcsős szűkítőnk van. Eleinte csak pisilt, kakilni mindig a pelusba kakilt. Aztán azt tanácsolta a nagymamám, hogy ne adjak rá pelust, először makacs lesz, tartogatja, meg be is fog kakilni, kellemetlen lesz neki, és menni fog a wc-be. És ez be is jött! Meg az is, hogy wc-ben békák laknak, akik nagyon éhesek és várják a kakit, és nekik kakilt is:) DE hozzá kell tennem, ez kb. 2 hónappal volt a 3. szülinapja előtt, szóval ő már idősebb volt.
8/8 A kérdező kommentje:
Ma sikerült, először magától ráült a vécére, hozta a szűkítőt, hogy tegyem a vécére, és belepisilt! nagyon nagyon boldog voltam, megdícsértem, hogy mennyire nagyon ügyes. Tetszett neki a dolog! Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 28. 11:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!