Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Reggeli közben tévénézés? (2...

Reggeli közben tévénézés? (2 és fél éves)

Figyelt kérdés

Bölcsibe jár a gyermekem, és a reggeli úgy indul, mert nem akarom üres pocival bölcsibe vinni őt, hogy megy a tévé, közben megiszik egy pohár kakaót és megeszik egy joghurtot, ez kb. 3/4 7 körül van reggel.

Sajna nem egy jó étvágyú a gyerkőcöm, így muszáj "beleerőltetnem" valamit. Sajnos, nem ül meg az asztalnál, még kisebb korában sem, így a tévének mindig mennie kellett. Úgy vélem hogy ez nem jó így. Mit tegyek, vagy hagyjam, kinövi ezt egyáltalán?

Olyan "süsü" típus a gyerekem, néha a világgá tudok menni. Persze nagyon szeretem! :-)

2012. jan. 20. 20:52
1 2
 1/11 anonim válasza:
45%
Nekem a húgom volt ilyen helyzetben kb ugyan ebben a korban pár éve. Ő a BBC-n nézte a reggeli meséket angolul :) Szintén azért kellet, hogy az asztalnál maradjon és egyen. Szerintem semmi baj ezzel, tündéri kislány, sok baráttal. Most 6 éves.
2012. jan. 20. 21:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van, sajnálom ha úgy megy hogy nem eszik itthon semmit, de így nem ül le a bölcsiben sem reggelizni, sem ebédelni, és ezt nem nézik jó szemmel a bölcsiben. Most az megy nem adok neki itthon csak 1 dl kakaót, reggelizni nem reggelizik, de a tízórait, és az ebédet megkóstolja, eszik pár kanállal. Ez haladás, mert eddig le sem ült, de most legalább már ezt megteszi. Majd csak hozzá szokik hogy ott ez a rendszer. Mást nem tudok tanácsolni, csak hogy próbáld meg hogy nem ádáz neki otthon, és hátha ott leül és eszik
2012. jan. 20. 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Az enyém 3,5 éves, mi oviba indulunk így. :) Még csak a fél szeme van nyitva, de már azzal kezdi, hogy anya megnézhetem a mesét? :) Én nem bánom, ő is rossz evő, legalább ilyenkor megissza a pohár kakaót. Egyébként meg nem egy tv függő, szeret mesét nézni, de nem kóros!
2012. jan. 20. 21:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Néha az enyém is ilyen. A tévé előtt képes dupla adagot is megenni.

Én attól az egytől félek, nehogy az legyen a vége, hogy ha felnőtt lesz, akkor nem tud szimplán tévét nézni, hanem rögtön nassolni akar majd. Értitek? Olyan, mint nálam, ha megfogom a kávét, kell a cigi is. :(

2012. jan. 20. 21:32
 5/11 anonim ***** válasza:
nálunk is ez van.fiam minden reggel 06.45 körül ébred,átmegyek hozzá,kéri,hogy hozzam át a mi szobánkba és követeli a reggeli tejcsit.07.40-kor indulunk a bölcsibe,addig mesét néz.persze közben m,együnk wc-re,fogmosás,mosakodás,öltözés,de a tejcsi ivás a tv előtt van.sőt a vacsora is.ez nem olyan sok,össz-vissz egy óra egész nap.ennyit megérdemel.
2012. jan. 20. 21:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk nem törvény, de ha nem hajlandó enni, bekapcsolom a youtube-on Traktor Tomot, és akkor megy az evés! :)
2012. jan. 20. 22:03
 7/11 anonim válasza:
61%
Tényleg, egy kis reggeli mese nem nagy ügy, én 90-be születtem, és minden reggel tv-t néztem reggeli közbe, és mégis felnőttem, és államilag támogatott helyre járok egyetemre, mintagyerek voltam. Ez nem rossz szokás, csak "sima" szokás. Nem lesz ettől semmi rossz berögződés.
2012. jan. 20. 22:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez megy, 2 éves a kisfiam. Szintén rossz evő, de ha valami mese érdekli, vagy a youtube-on valami, akkor ül és eszik közben. Nem tudok mit csinálni, vagy így eszik, vagy sehogy. Úgyhogy marad így a helyzet egyelőre.
2012. jan. 20. 22:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van, reggel Tom&Jerry néz miközben eszik, rossz evő örülök hogy eszik, de én sem szeretem hogy közben tévét néz, de nem tudok mit csinálni...

Egyébként mikor nyaraltunk egy szállodában, persze nem akart enni, na férjem mobil elő, azon volt a póni mese, a gyerek nézte a telefont, közben meg evett, hát mit ne mondjak elég furcsán néztek ránk...gondolom mit gondolhattak, de én főleg nyaralásnál nem akartam cirkuszt minden evésnél...

2012. jan. 21. 00:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk nem az evés miatt van a reggeli tévézés, szerencsére a fiam jó evő. De sajnos én voltam (még most is, de már lejjebb adtam belőle) nagy háttértévéző, tv-re elalvós, és ebédlő híján tv előtt evős. Ez a szokásom sajnos még 30 évesen is megmaradt: jobban szeretek fotelban tv előtt tálcán enni, mint asztalnál egyedül...

(ha már többen eszünk, akkor asztal, bár nálunk hely híján az ebédlő asztal a nappaliban van)

Szóval reggeli rutin fél7-7:15 kb: tejcsi a fiamnak, közben mese a tv-ben: éliás, bogyó babóca vagy chuggington... már kívülről tudjuk az összes részt. Este ugyanez az öltözés és esti tejcsi alatt, utána van alvás.... Szerintem ez még belefér.

2012. jan. 21. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!