2,5 éves kislányom még mindig cicizik. Hogyan kéne leszoktatnom?
Figyelt kérdés
Igazából csak elalvásnál kell neki,na meg éjjel.Nem tudom,hogyan csináljam,de már próbáltam párszor,hogy nem adok neki,de úgy megsajnálom a kicsikémet!2012. jan. 14. 14:17
1/8 anonim válasza:
Én 25 hónaposan vettem el kisfiamtól. Akkor már csak alvás előtt cicizett. (éjjelit 20 hós korában hagyta abba). Nekem már fájt/kellemtelen volt amikor szívta. Így egyik este elhatároztam, hogy nem adok neki többet. Elmondtam neki hogy fáj már, ő már nagy hozzá, csak a piciknek való a cici. Megértette, csak egy kicsit nyekergett neki (de nem sírt), ha hozzányúlt akkor jajgattam, hogy nagyon fáj, mert bibis a cicim. Beletelt legalább 1,5 órába mire elaludt. Másnap este még be próbálkozott, hátha kap. De akkor már nem nyekergett érte, már egy kicsit hamarabb aludt el. 3. nap már nem is akarta a cicit. Úgy néz ki megérett rá. Már előtte is próbáltam tőle elvenni, de mindég iszonyatos ordítás lett a válasza, így adtam neki.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én is igy próbálkoztam,hogy bibis a cici,és akkor elkezdett sirni,mert hogy bibis a cici,és úgy megszoktam sajnálni,hogy húúú......(nagyon) Tudom,hogy nekem kéne rá vennem magam,hogy na most tényleg nem adok neki többször,hát nem tudom mikor fogom tudni magam rávenni igazából:(
2012. jan. 14. 14:30
3/8 anonim válasza:
Nálunk apával feküdt és banánturmixxal pótoltuk(este, nem éjjel) - ez volt a megoldás...22 hónapos volt.
De a második gyermekemet addig fogom szoptatni, ameddig igényli, hacsak megtehetem.
Az éjjeli tejcit megértem, hogy kivennéd. A www.lll.hu-n találsz egy pár ötletet arra, hogy hogyan. (Ha jól emlékszem az éjjeli szoptatás címszó alatt).
Azonban ahogy az előző hozzászóló is írta: meg kell várni míg csak nyűgölődik, tehát már nem kötődik annyira hozzá.
4/8 anonim válasza:
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok.
Én is érintett vagyok a témában 23 hónapos kisfiam is elalváshoz és éjjel (többször is) kéri a cicit. Próbáltam "elvenni" tőle, de én is megsajnáltam.
Tehát ugyanabban a cipőben járunk.
Pedig lassan le kellene választanom, mivel bölcsödés lesz.
5/8 anonim válasza:
szerintem előbb magadban tisztázd, hogy mit akarsz és ha úgy döntesz, elég volt, csak akkor kezd el. mert ha megsajnálod csak rontod a helyzetet :(
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,azt hiszem igen elöbb magamban kell eldöntenem,hogy mikor választjam el tőle,mert addig mindig csak meg sajnálom:(
2012. jan. 14. 20:07
7/8 anonim válasza:
lehet hogy durva dolog de ha sehogy nem megy.. hallottam olyat hogy valami keserüvel kell bekenni és akkor már nem kell majd neki..utáni vigasz joizü tejci, és ezt szokja eg. az én fiam 8,5 hónapig cicizett, de szivesen szoptattam volna másfél éves koráig.
8/8 anonim válasza:
26 hónapos volt a kisfiam, mikor már nekem lett elegem az elalvás előtti ciciből és az állandó éjszakai ébredésekből. Úgy gondoltam, elég értelmes ahhoz, hogy megbeszéljem vele, már nem neki való, elalvás előtt a nagyfiúk nem ciciznek és arra is rá tudtam aztán bírni, hogy éjszaka csak egyszer kap, a többi ébredésnél csak vizet. Nagyon következetesnek kell lenni, és ha így teszel, 1-2(!) alkalom és hozzászokik. Nagyon okosak, értelmesek már. Lefekvés előtt mindig mellé fekszem, könyvet nézegetünk, mesélek neki, aztán ha nem akar elaludni, úgy teszek, mintha én már aludnék. Nemsokára ő is fog. Éjszaka már csak egyszer ébred, mert tudja, csak egyszer van cici. (Aztán szépen lassan ez is elmarad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!