Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is van így hároméves...

Más is van így hároméves gyerekével? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Három éves a kislányom, nem jár oviba, mert egyrészt nem vették fel (most lett jan-ban 3), másrészt nem is bánom, mert itthon vagyok a tesóval és nem hiányoznak a betegségek. A kérdés arra vonatkozik, hogy amíg aránylag jó idő volt, rengetegen voltunk a játszón, sok anyuka gyerekekkel, tudott velük játszani. Amióta hideg van (rossz idő azért nincs), sehol senki a környéken, mintha csak én sétálnék a gyerekekkel. Oké, hogy a játszóra nem jönnek, mert vizes, hideg stb. Dehogy egyáltalán nem sétálnak? Pedig Budapest, külkerület, lakótelep, rengeteg kisgyerekes család. Mindennap lemegyünk a kicsi babakocsiba, a nagy motorral vagy biciklivel, vagy gyalog és soha nem találkozunk senkivel. Így én játszom lent a lányommal, csak néha elég röhejesnek érzem magam, mikor futok után a babakocsival mert fogócskázni kell vele. Könnyebb lenne ha más gyerekkel tudna játszani, de így be kell érnie velem :-) Más is szokott lent a gyerekkel játszani (mármint olyat, amit azért általában gyerekek szoktak egymással: fogócska, bújócska, pocsolyába ugrálás, fára mászás)? Hova lettek a többiek? (Vannak ismerősök kisgyerekkel ahova mehetnénk, de mindennap nem tudunk találkozni velük.)
2012. jan. 13. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Tavaszal nyáron és ősszel nagyon sokat szoktunk kint lenni.De ahogy kicsit már hűvösödött az idő kisfiam nem igazán kívánkozott ki ésmagm sem.Max 1 óra hosszát szokunk kint lenni.Ennyi szerintem elég neki is és nekem is,hogy kergessem az udvaron.Mi nem is szoktunk nagyon más gyerekekkel találkozni ritkán megyünk játszotér felé.Majd a tavaszal újra lehet csavarogni.
2012. jan. 13. 18:32
 2/7 anonim ***** válasza:
3 éves a nagylányom, most kezdte az ovit hó elején. De az összes kis barátja oviban van szept óta, ezért itt is üresek az utcák, a játszóterek. Akikkel mostanában szoktunk találkozni, szintén a játszótérről ismerjük őket, mind 3 év alattiak. Mi össze szoktuk telefonálni egymást, felváltva találkozunk egymás otthonában. Bár most már a nagylányom oviban van, a picivel vagyok itthon (ő 14 hós).
2012. jan. 13. 18:45
 3/7 anonim ***** válasza:
valakivel muszáj játszania, és csak te vagy ott. Nálunk is mindenki oviban van, üres a játszó, így sétálunk, de tényleg nem sok kisgyereket látni!! Én is a kistesóval vagyok otthon és a 3,5 évessel, és muszáj sétálni vele, mert megőrjítene itthon. Most már hosszabbodnak a nappalok, majd du. is kimegyünk vele.
2012. jan. 13. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Igaz a lányom csak 2 éves múlt 3 hónappal. A kicsivel itthon vagyok, így Ő sincs bölcsiben (munkáltatói kellett volna).

MI ha nem is minden nap, de kimegyünk. Igaz kertes házban lakunk, így a kicsi szinte mindig, még ma is kint aludt a babakocsiban délelőtt, ott szélvédett helyen van, és hol esett, hol nem, nem ázott el. Ha nincs ekkora szél, együtt megyünk sétálni (általában másfél órát), játszótérre...stb. vagy a nagy is kint van a kertben velem.

Mi is bp-iek vagyunk. Külkerület.

Lehet sokan a nagy szél miatt nem mennek le, hiszen egy arcüreg gyulladás nem hiányzik (a nagyot én is ezért nem viszem ki ha NAGYON fúj a szél). Valamint biztos a hasonló korú 3 évesek oviba vannak, ezért nem találkozol velük.

2012. jan. 13. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
esetleg nem tudod beadni bölcsiba csak hetente 2 napra vagy minden másnap?Hetente 2*még 1 magánbölcsi is elviselhető leeht,és akkor megvan a jó kis játszás.az én 3 évesem is akkor volt 3 mint a tied és már mánap mehetett oviba.de addig,bizony jáűtszottunk,naponta 2*sétáltunk,játszóztunk,fogocskáztunk,minden nap jókat játszottunk,és hetente 1*játszóházba mentünk.igyekeztem mindig olyan programokat csinálni neki,ami teszik,vonatoztunk,buszoztunk,szóval nemutankozott itthon,most már megy oviba igy nagyon üresek a napjaim,amig el nem megyek vissaz dolgozni.hidd el ez az idő sosem fog visszajönni,az élmények mindig megmaradnak,és mondják,hogy ááá2 évrsen irány a bölcsi mert a gyereknek gyerekre van szüksége,még 3 évesen sem igaz,persze nagyon boldog ha játszhat,de az a legnagyobb boldogsága ha ezt a szüleivel teszi.
2012. jan. 13. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, van. Annyi különbséggel, hogy nálunk jó időben sincs senki a "játszótér" nevű helyen. Eleve alig van pár kisgyerek a településen, és azok sem az ócska, balesetveszélyes játszótérre mennek, hanem inkább otthon az udvaron játszanak.

Én szoktam futni, kergetni a gyereket, aki vagy fut vagy motorozik, vagy biciklizik, miközben én a babakocsit tolom. Bár, már a kisebbik is kezd járművel közlekedni, úgyhogy már volt rá példa, hogy a 2 gyerek elől a motorral, vagy a futóbiciklivel, én meg futok utánuk, magam előtt tolva az üres babakocsit.

Mindenki azt gondol, amit akar:)

Pocsolyába mondjuk nem ugrunk, fára mászni itthon szokott a nagyobbik, bár inkább bokormászásnak nevezem.

2012. jan. 13. 21:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok, hogy nem csak én vagyok így itthon a háromévessel, meg hogy velem is nagyon jól szórakozik. Az az idegesítő igazából, hogy mindenki azt mondja, miért nincs már oviban, meg jobb lenne neki gyerekek között, de mi így is jól elvagyunk,(arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon "akarják" felvenni) meg ha már egyszer elkezd járni, utána már mindig fog. Vagyis többet nem lesz így itthon velem. Még egyszer köszi.
2012. jan. 15. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!