Egy 3 és fél éves kislány miért félhet a férfiaktól? Ez természetes jelenség ebben a korban?
Csak kíváncsi vagyok. Ismerősöm kislánya eleven, be nem áll a szája, ugribugri gyerek, de ha megjelenik egy férfi a közelében, akkor lefagy, megmered, lesüti a szemét, feszeng, meg sem nyikkan, stb. Az anyukája sem tudja kizökkenteni ebből a helyzetből, csak ha elmegy a "bácsi" (mert mondjuk vendég volt), vagy ők hagyják el a helyszínt (utcán).
A kislány apukája aranyos férfi, foglalkozik a gyerekkel, úgy néz ki szereti nagyon.
Szoktak ilyet csinálni a kislányok? Mi lehet az oka ennek a barátságtalan viselkedésnek?
Nem biztos, hogy bármi olyan van emögött, ami megtörtént rosszra utalna...
Én inkább úgy gondolom, hogy a férfiak termete, mély hangja, borostája, szakálla stb. hathat úgy a kislányra, hogy megijed, megszeppen.
Én kislányként minden barátnőm apukájától, azaz minden férfitől féltem.
Ez azért volt, mert az én apukám nagyon mosolygós, barátságos, vicces ember volt, a többi apuka meg hozzá képest nagyon mogorva, morcos, ijesztő. :)
Kinőttem, már nem félek a férfiaktól egyáltalán. :D
Köszi az eddigi válaszokat. A páromtól is "fél", pedig ő ápolt, fiatal férfi. Ilyenkor felvesz egy összegörnyedt testhelyzetet, nézi a földet, meg sem moccan, még a szempillája sem rebben, arckifejezése kétségbeesett. Dokinénije van. Apukán kívül nincs férfi rokon a családjukban, hárman élnek, egy nagyijuk van csak.
Lehet azért van tényleg, mert az apuciján kívül nem szokott férfiakkal találkozni, és úgy, ahogy írtátok mindenki mást "félelmetesnek" lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!