Bölcsödei gondozónők! Szerintetek nekem való ez a munka?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egy zárkózott, nem túl beszédes ember is dolgozhat bölcsödei gondozónőként?
Éppen ezt a szakmát tanulom és egyre elgondolkodok azon,hogy egy ilyen személyiségű lánynak érdemes-e gyerekkel foglalkoznia.Azért választottam ezt a pályát,mert nagyon szeretem a gyerekeket és velük még úgy-ahogy tudnék kapcsolatot teremteni,jobban össze tudnék velük barátkozni, mint a szüleikkel.
Félek, hogy a szülőkkel nem tudok,majd kapcsolatot teremteni,pedig egy ilyen munkában az is fontos.
2012. jan. 6. 12:47
1/6 anonim válasza:
Nálunk 4 gondozónő van a csoportban, ebből 3 kifejezetten beszédes, nyitott, a negyedik pedig csak a gyerekekkel nyitott, a felnőttekkel csak röviden (de kedvesen) kommunikál. Megjegyzem, nekem (mint szülőnek) ő a legszimpatikusabb a négy közül :)
2/6 anonim válasza:
Szerintem az a legfontosabb, hogy a gyerekek pótmamát találjanak benned, hogy segíts nekik, szavak nélkül is észleld és kielégítsd az igényeiket (a lelkieket ugyanannyira, mint a testieket) az anya távollétében. Én jobban örülök, egy kiegyensúlyozott, nyugodt, szeretet sugárzó, megértő dadusnak (nálunk csak ovi van a képben) vagy óvónőnek, mint egy partiarcnak. Gondolom, még fiatal vagy, idővel biztosan belejössz majd a szülőkkel való kapcsolattartásba, ellesed a kolléganőidtől és kialakul a saját stílusod. Én bátorítalak, és tetszik, hogy egyáltalán fontolóra veszed az alkalmasságodat, ez nekem jó hozzáállást sugall.
3/6 anonim válasza:
Volt már szakmai gyakorlatod? Hogy ment? Én is ezt a szakmát tanultam,júliusban végeztem a főiskolán! Nekem is volt olyan csoporttársam aki a suliban és köztünk eléggé visszahúzódó és csendes volt,viszont gyakorlaton,a gyerekek között tök jól elvolt és mi is csak lestünk,hogy össze tud rakni 2 értelmes mondatot! A szülőkkel pedig pofon egyszerű kommunikálni! Aki olyan típusú,hogy érdeklődik a gyereke iránt,úgyis kérdez,Neked pedig csak annyi a dolgod,hogy válaszolsz.. :) Másrészt meg inkább a reggeli bevételnél kell kérdezned,hogy minden rendben volt-e a gyerekkel,történt-e valami,ami befolyásolhatja a kisgyerek napját,kedvét..
4/6 anonim válasza:
Egy ilyen befelé forduló személyiség számára a gyerekzsivaj sokkal inkább megterhelő,mint egy "partiarcnak",az idegrendszerének sokkal fárasztóbb.Ezt tapasztalatból mondom,én tanítónő vagyok,nagyjából ilyen tipusú ember,10 éve dolgozok már,de rengeteget fejlődtem e téren,beszédesebb és nyitottabb vagyok.Szerintem te is változni fogsz.Főnként a szülők miatt,nálunk a beszédesebb "kedveskedő",dumcsis (hadd ne mondjam h nyalós" pedagógus sokkal kelendőbb,mint az olyan,mint én,szóval kénytelen az ember nyitni.A gyerekkel nincs és nem is volt sosem gondom,de a nap végére sokkal inkább elfáradok,mint más.Nem tudom van e már gyermeked,én nemrég szültem,és attól is rengeteget fejlődik az ember!
5/6 anonim válasza:
Ennyire zárkózott vagy, hogy megköszönni sincs időd a válaszokat?
6/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam, de sok vizsgára kellett tanulnom, és nem volt időm géphez ülni.
Amúgy nagyon szépen köszönöm a biztatást, remélem tényleg meg tudod majd változni.:)
2012. márc. 9. 14:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!