A kullancsra valóban jó a polybé vitamin? Ha igen, akkor milyen adagba adjak a 6 éves gyermekemnek?
Mendemonda!
inkább kullancsriasztóval kend be őket
Szia!
Mi annak idején ezt kaptuk, és talán egyszer volt bennem kullancs, pedig nyaranta vándortáborba jártunk.
Lehet, hogy nem volt hozzá semmi köze, de az is lehet hogy igen.
Én az 5 éves kisfiamnak adom, és még egyszer sem volt benne kullancs, bár ő már alig várja, mert kiváncsi rá!!!
Vele is elég sűrűn járunk kirándulni, túrázni, úgyhogy lenne rá alkalom, hogy belemásszanak.
Reggelente adok neki egy tabyt.
Szia!
Nem hinném, hogy mendemonda. Mi is így nőttünk fel, rendszeresen vizitúráztunk és nyomattuk a polybét. Eddig még nem volt kullancsom, pedig Zalában nőttem fel, ami eléggé veszélyeztetett ebből a szempontból.
Lányom (3,5 éves) és tavaly nyáron megkapta a kullancs elleni (pontosabban az agyvelőgyuszi elleni) védőoltást, de sajnos csalánkiütéses lett, így a dokinő nem adta be 1 hónap múlva az ismétlő adagot. Azt mondta, marad a polybé és a spray.
A védőnőt is megkérdeztem az adagolást illetően, és ő is úgy tudta, hogy napi 2 tabletta, és a tervezett túra időpontja előtt 2 nappal el kell kezdeni a szedését.
Ami biztos: zárt ruházat, nadrág szára a zokniban, póló a nadrágba tűrve, kalap, spray (polybével kiegészítve), és túra után a test és a fejbőr alapos átnézése. Ha van kullancs, azt azonnal ki kell szedni, potrohát nem megnyomva, mert ott van a nyála és abban van a vírus. (Olajjal, ecettel, tejföllel stb... teli poharat nem szabad tenni a potrohához, mert ha nem kap levegőt, minden nyálat és vért visszaköp, és így fertőz.) Amúgy kullancskiszedő csipesz, illetve kanál a gyógyszertárban kb 1000,- Ft-ért kapható.
Minden jót!
Üdvözlet
Nekem hatott a dolog
Előtte minimum 1 hete el kell kezdeni szedni a gyógyszert hogy hasson.
Igaz a vizelet iszonyat büdös lesz tőle de a színe is. Szoval megilyedni nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!