Másfél éves kislányom arcán száraz foltok vannak, már hónapok óta. Az mi lehet?
ha mondjuk a hideg csípi ki és attól száraz akkor igen, csak az arcán.
lehet nem jóval kened. mit írt rá?
próbáld ki, hogy vattára teszel olivaolajat és azzal kenegeted :)
tényleg jók a gyógyszertári kence-ficék.Ha hajlamos a száradásra,az ekcémára,akkor simán lehet, hogy egyszer kicsípte a szél, és azóta nehezen gyógyul.
Az én kezem pl olyan, hogy ha jön a hideg,szelesebb idő, és egyszer nem veszek fel kesztyűt(elég ha csak 5 percig vagyok kint kesztyű nélkül)akkor úgy kiszárad,kirepedezik, hogy komolyan hónapokig kell kenegetnem.Sokszor véresre reped.
Szóval van ilyen bőrtípus, valami jó zsíros krémmel kéne bekenni,de tényleg kérdezz rá a dokinál, mert amit egyszer a fiamnak kiírt szintén ekcémára(neki a nyakán lett folt a fogzás miatt)az nekem kiváló volt a kezemre:)
DM-es krémmel kenegetem, de bizony úgy néz ki, az nem elég rá. Van, mikor helyre jön - pedig akkor is kenem- aztán egyszer csak újra előjön. De akkor ez normális, mert féltem, nehogy úgy maradjon neki. Mmint a helye :( Pont az arcán...
Akkor veszek vmi más kenőcsöt. Köszönöm a válaszokat!
Kend gyt krémmel, vagy sima szűz oliva olajjal!
Nálunk a gyerekeknek CSAK a lábszáruk száraz. Nem allergiásak, de a lábuk rémesen száraz, szinte pikkelyes. Volt. A fürdővízükbe 1 bögre tejet és 1 ek olivaolajat teszünk. Ez sokszor elég is. Ha meg nem, akkor még pluszban bevetjük az olivaolajozást vagy a gyt krémezést.
Ha kimentek a levegőre, kend be akár vagy a gyt fürdetővel, vagy a DMben is kapható időjárás krémmel.
Anyatejes volt, 16 hónapos koráig szoptattam, tápszert 4 hónapig kapott mellette, most egy hete egyáltalán nem, a foltok meg - egyelőre - eltűntek. Viszont egy dl tejet kap minden nap. Lehet, hogy a tápszertől volt? De akkor elvileg a tejtől is kéne, nem?
Az a gyt krém, az melyik? :)
Mien tápszer volt?
Gyt krém, az a gyógyszertári krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!