Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tovább? Mit tennétek a...

Hogyan tovább? Mit tennétek a helyemben? Ötleteket várok, mert már kifogytam belőlük!

Figyelt kérdés
2 éves és 8 hónapos a lányom. Újabb divat, hogy ha nem tetszik neki valami, rúg, a már csípett is, mert nem akart aludni menni. Szép szóval megkérem, hogy hagyja abba a rugdosást, mert fáj nekem. Nem hagyja. Megkérem még vagy 50-szer, nem hagyja abba. Elgurul a gyógyszerem, oda csaptam a lábára, hogy ez nekem is fáj. Egyből megy persze az ordítás és utána még ő mondogatja, hogy megbántottam. Mit csináljak hogy abba hagyja ezt a viselkedést? Ha szép szóval kérem nem fogad szót, ütni verni meg már csak nem fogom míg felnő ! Adjatok ötleteket kérlek, mert már abból is kifogytam, első gyermekem, nem tudom hogyan tovább !
2011. dec. 9. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom még csak 6 hónapos, ezért így ezt még nem tudom, de én kicsinek elég "eleven" voltam. Anyu nem vert csak iszonyat csúnyán rámnézett, ha ez nem hatott meg, bezavart a szobámba és ott hagyta, had üvőltsem ki magam és lehiggadtam. Ezt egészen kicsi koromtól alkalmazta. Nem is sokat kellett és megtanultam, hogy felesleges a hiszti... És nem utáltam meg érte, a mai napig a legjobb barátnőm. :D
2011. dec. 9. 12:40
 2/8 anonim ***** válasza:

Engem is hagytak, hisztizzem ki magam, ha ez esik jól. Én is ezt fogom tenni a lányommal.

Az öcsémet nem hagyták - későn született fiú... - nagyon nehéz volt neki az oviban, hogy nem az volt, amit ő akart meg ott nem lehetett játékot törni stb.

2011. dec. 9. 13:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Velem is előfordult, hogy öltöztetés közben hasba rugdalt a fiam. Én is elmondtam Neki, hogy ez nagyon fáj, aztán én is a lábára csaptam. Volt ám meglepetés! Ő is nagyon zokon vette. Ekkor már meg tudtam Neki magyarázni, hogy nekem is nagyon fáj, ha rugdal, addig a pontig valahogy nem vette az adást. Néha még előfordult, hogy lendült a lába, de a pillantásomból rögtön tudta, hogy mi lesz, ha megpróbálja, azaz megteszi. Most már egyáltalán nem csinál ilyeneket.

Engem is szobába zavarással neveltek. Nálam bejött.

2011. dec. 9. 13:58
 4/8 anonim ***** válasza:

13:58 vagyok. Véletlen elküldtem a választ.

Szóval vannak olyan szituációk, amikor a fiamnál is megoldás a szobába zavarás, de nem mindig alkalmazható.

2011. dec. 9. 14:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat ! Van hogy elég csak ránéznem és akkor befejezi az épp aktuális rosszalkodást, de van amikor nem hagyja abba. AZ az igazság, hogy amikor oda csaptam a lábára akkor abba is hagyta ugye, gondolom ott esett le neki, hogy tényleg nem szórakozok, csak attól félek, hogy ha ez sűrűsödik nem fogja másra abba hagyni csak ha oda csapok ?

Bár remélem ebből a maiból ő is tanult és elég lesz mondanom, hogy múltkor is milyen rossz volt amikor anya rá csapott a lábadra !

2011. dec. 9. 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:
17 hónapos a fiam, néha büntetem csak, de nem verem ,max a kezére kicsit ütök ha direkt dobálozik. de ha hiszti, karmolás rugdosás van, 2x szolok neki szépen hogy hagyja abba, ha nem ,akkor karon fogom és beviszem a szobájába ajtot rácsukom. ordit aztán abbahagyja, néha beszolok neki hogy ha nem sirsz, kijöhetsz. ennyi.. nem könyörgök tovább
2011. dec. 9. 15:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Én most vezettem be a "nyugifotelt". 2 éves múlt és Ő is elkezdte, hogy ha nem tetszik valami és hisztizik, akkor csapdos. 1-1szer rácsaptam a kezére, de nem látom ezt nagyon megoldásnak. Ha 100szor szólok rá, akkor sem hagyja abba. Így a fotelt kineveztem nyugifotelnak és ha hisztis akkor beleültetem, megmondom hogy csak akkor jöhet le, ha befejezte és tud rendesen viselkedni. Remélem beválik.
2011. dec. 9. 21:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam februarban lesz 3 eves. Mostanaban vezettuk be a sarokba allitast, es eddig nagyon jol mukodik. Ha rosszat csinal vagy ha nem fogad szot, egy parszor raszolok es ha ugy sem fejezi be, megfogom,beallitom a sarokba es elmondom neki hogy addig nem johet ki amig bocsanatot nem ker, vagy meg nem csinalja azt amire megkertem. Mielott el nem keztuk el nem tudtam volna kepzeli hogy ottmaradjon, ha oda viszem, de csodak csodjara ott marad, igaz hogy kozben ordit de ott marad.

Az elso par alkalommal eleg sokaig tartott amig eredmenyre jutottunk, de most mar eleg megkerdeznem, hogy akar-e a sarokba menni es az mar eleg is.

Legyen egy hely, vagy egy fotel, vagy szek vagy barmi amit kineveztek erre a celra, ha rosszalkodik ott kell letoltenie a bunteteset, muszaly hogy legyen valamilyen buntetes hogy erezzek a tetteik kovetkezmenyet. Egy ekkora gyermek mer megerti ezt.

2011. dec. 12. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!