Antibiotikum szedésekor a probiotikumot mikor kell elkezdeni?
Figyelt kérdés
Tegnap kezdte el szedni a lányom a Suprax-ot torokgyulladásra. A probiotikumot mikortól adjam neki? Adjam már most vagy pár nap múlva? Pro+kid-et kap majd. Amikor mindkettőt szedi, akkor mire figyeljek? Melyik legyen előbb és mennyi teljen el az antib. és a prob. között? Köszi.2011. dec. 6. 07:46
1/6 anonim válasza:
Kettőt együtt, hogy ne viselje meg a bélését. A doki mondta
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ma már el is kezdem neki. Időtartamra tudsz valamit? Idén télen még nem kapott antibiotikumot, csak tavaly télen és elfelejtettem, de tudom, hogy bizonyos időnek el kell telnie, mert ugye a jó baktériumokat is kiöli az antibiotikum.
2011. dec. 6. 07:54
3/6 anonim válasza:
Legalább 3 óra teljen el az antib. és a probi. között,különben az antibiotikum semmit nem ér. (tájékoztatóban benne van esetleg?)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Na igen, én is emlékeztem, hogy el kell telnie időnek, csak nem tudtam, hogy mennyi. Nem láttam a netes tájékoztatóban ezt.
2011. dec. 6. 08:03
5/6 anonim válasza:
a pro kid egy hónapra elég egy doboz,annyit nyugodtan odaadhatsz neki,de lehet tovább is.én télen folyamatosan adom a por+kidet a fiamnak.lehet az első naptól adni,megkérdeztem a gyógyszertárban.azt mondta a gyógyszerész,hogy régen az volt a nézet,hogy csak az antibiotikum kúra után érdemes elkezdeni,de most már azt mondják,hogy azonnal.nekem nem telik el közte sok idő,egyszerre adom igazából,mert megkapja az antibiotikumot,arra iszik tejet,és abba van belekeverve a pro+kid
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, el is kezdtem, bár én 3 órával az antib. előtt adtam neki az első adagot és majd este kapja a másikat, mert azt én is hallottam, hogy nem jó a kettőt egyszerre, mivel az antib. a jó baktériumokat is kiöli, kvázi a pro+kid baktériumjait. Köszönöm mindenkinek!
2011. dec. 6. 13:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!