Napi 1 édesség káros? 2 és 4 éves gyerekeknek.
Köszönöm. Akkor megnyugodtam:))
Sajnos csak a két véglettel találkoztam eddig, a legjobb barátnőm folyton tömi a gyerekeket és szinte egész nap egy nagy evésből áll, semmi rendszer.
A másik CSAK bulátát, köles golyót, korpáskekszet ad nasiként, szóval nekem az a másik véglet. A védőnő meg csak annyit mondott erre a témára hogy adjak édesség gyanánt gyümölcsöt..de azt amúgy is kapnak szóval ez nem volt válasz igazából.
Nekem a fiam egész egyszerűen nem találkozott itthon csokival cukorral (cukrot amúgy se adok sose) és amíg nem járt közösségbe, fel se tünt neki hogy vannak ilyen dolgok.
Rágni se igazán szeretett így túrórudi se jött be neki annyira, én meg fogyóztam szóval eleve nem volt itthon ilyesmi.
A kisebb meg csak csecsemő illetve 1 éves volt, máshol laktunk, gyerekközösségbe se sokat jártunk (max.játszótér ott meg nem ettek csokit mások).Úgyhogy így lehet elkerülni az édesség témát akár évekig :))
Ugyan már! Az édesség is mértékkel, de hozzátartozik az étkezéshez. A napi egy valami teljesen jó. Fogát gondolom mossátok rendszeresen és alaposan.
Aki tiltja, az marha sokat ér el vele, amint olyan helyre kerül, tényleg habzsolni fogja az édességet. Persze oviban sem kapnak sokat, de azért néha egy-egy tejszelet, müzli szelet, túró rudi becsúszik. Szülinapozáskor meg bőven van, akkor ott fog habzsolni.
En is eszem minden ebed utan valami edesseget. 50 kilo vagyok es a fogaim sem rosszak, mert mosom. A lanyom is ezt latja tolem.
Egy betegseg miatt dietaznia kellett 3 hetig (no edesseg. vasarolni sem vittem magammal), 3 het utan, amikor kapott egy kinder tojast, olyan szinten rarabolt, hogy egeszben akarta bekapni.
Sziasztok!
Nállunk elég durva a helyzet mert az anyósom folyton csokival tömi a gyereket.
Most lessz 27hónapos és ha elnyigja magát vagy sir valamiért akkor azonnal csokit ad neki.
De ezt teszi az ebéd előtt is,vagy bármikor.
Most ott tartunk hogy egész nap csak édességet enne,főttételt annyit eszik egész nap amit egy étkezésre kellene neki.
9770g 87cm.
Probáltam sok vitamint pl Robokid-et adni neki de igy semmi értelme hogy folyamatosan csokit kap.
Most Maltofer cseppeket kaptunk egy hónapja,de semmi változás.
Igy vérvételre kell vinni.
Remélem semmi komoly baj nincs.
De viszont ha tényleg csak a sok csoki miatt nem eszik rendesen akkor a drága anyósomnak el fogom ezt jol magyarázni hogy végre megértse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!