Mi a legjobb, amit tehetünk, ha a gyerek hisztizik?
Aki üti a gyerekét, vagy hideg vizet önt rá az gondolkozzon el, hogy miért vállalt gyermeket. A bezárás egy fél fokkal jobb, de az sem a legjobb...az erőszak erőszakot szül...lehet, hogy nem önt visza vízzel, vagy nem üt vissza, de félni fog tőlünk...és egy idő után nem érdekli, ha kap egyet, akkor is megcsinálja...de hát ki ne tenne keresztbe annak, aki bántja??
Szerintem már az elejétől kezdve tudatosítani kell a gyermekben, hogy a szülő a főnök, és hogy mindent meg lehet beszélni.Nekem is volt egy ilyen tapasztalatom, óvodai gyakorlaton egy nagyon lobbanékony kisfiúval.Röviden az volt, hogy a többiek nem úgy ismerték a játékszabályt, ahogy ő,és erre elkezdett toporzékolni, hogy ő ezt nem így akarja, mert nem így van...és elrohant, én meg utána, megfogtam a két vállát, kicsit erősebben, de nem szorítva lefogtam, és a tekintetét a magaméra irányította, és határozottan elmondtam neki, hogy nagyon ronda dolog, ha egy ilyen okos, szép kisfiú, mint te így csinál(bemutattam neki, hogy hogy hisztizett), ha valami gondod, van vagy máshogy szeretnéd játszani meg kell mondani szépen és nem hisztizve, hogy te máshogy szeretnéd!-mondtam neki. Rendben? bólogatott és visszamnet nagy mosollyal, hogy "Én ezt úgy ismerem, hogy...játsszuk úgy!!"
Ha nem akrja abbahagyni valamivel el kell terlni a figyelmét, pl...jaj! nézd mi van itt...stb..
Az erőszak semmie sem jó...
Egy leendő óvónéni:)
Szia!
Valóban a hiszti egy figyelem felkeltés. Különbséget kell tenni azonban dühroham és hiszti között. Lányom - 9 hónapos- sokszor, ha nem volt képes valamire, akkor sírt. Segítettem neki és volt sikerélménye.
Párom kisfia 5 évesen olyan hisztiket levágott- mivel mindig engedve volt neki -, hogy az csak na. Nekünk is a szobába zavarás segített. Ha edzés előtt csinálta a hisztit, akkor nem volt edzés, hanem hazajöttünk. Azt vontuk meg tőle amit szeretett. Bevált nálunk ez a módszer. 1 hónap alatt leszokott a hisztériázásról. Most ha előfordul nyugodtan meg lehet magyarázni neki a dolgot és abba hagyja. Segíthet a drasztikus módszer az elején és utána már szót lehet érteni vele.
Persze ez a mi esetünkben bevált! Másnál? Nem tudom.
Hát a hideg vizet és a sötét kamrát énsem javaslom!! Ez nem tesz jot a gyereknek milyen anya az ilyen???
Az én kislányom most 3éves és általában mindig hisztizik ha nincs ugy valami ahogy ö akarja ekkor szépen leülök vele beszélgetni és megagyarázo neki hogy ez nmért nincs igy vagy mért nem szabad és megérti mert okos gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!