2,5éves a fiam az apja most jött rá hogy látni akarja, hogy csinálnád? Mit tennél? Feltételek?
Mikor terhes voltam félredugott,kiderült,letagadta kidobtam gyerektartást nem fizetett ugy kellett folyton utána járni biróság végrehajtó stb! Ja és a gyereket egyszer nézte meg miután megszületett!
Azt szeretném hogy a fiam sérüljön a legkevesebbet mivel ő a mostani páromat tekinti szólitja apának!Totál kivagyok borulva
én azt mondanám,hogy mikor anya pocijában voltál úgy volt,hogy "Jani" lesz az apukád, de aztán mégiscsak apa lett az apukád. Gyere, bemutatom neked "Janit" , hozott neked játékot, szeretne veled játszani.
ennyi. Azt én sem engedném, hogy elvigye, még egy percre sem. 2-3 órát engedném be hétvégén úgy,hogy én is bent vagyok a szobában.
Gondolkodtam rajta, én csakis egy módon látom kivitelezhetőnek a dolgot. Előzetesen le kell ülnöd a vér szerinti apával és higgadt, felnőtt módon meg kell beszélnetek, hogy mi legyen. Először is alapvetés, hogy a gyerek érdekei, nem pedig az apa jogai az irányadóak. Másrészt pedig részletesen meg kell egyeznetek, mit adtok elő a kisfúnak olyan kérdésekben például, hogy ki akkor ő apukája és akkor ki a másik bácsi, miért nem találkozott eddig a vér szerinti apával, szereti-e, szerette-e őt eddig is a vér szerinti apa, mi lesz a nevelőapához fűződő kapcsolatáva ezután és még vagy egy halom dolog. Amiben megegyeztek, ahhoz mindkettőtöknek tartanotok kell magatokat évek múlva is, akkor is, ha nagy lesz a kísértés, hogy a másik felet (akár az igazság ismertetésével) rossz színben tüntessétek fel a gyerek előtt.
Tudom, hogy ez nem igazságos, de szerintem ez a gyerek érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!