Hogyan vágod (vágatod) egy 2 éves haját, ha az nem és nem és az istennek sem engedi?
Mi is géppel szoktuk. Pár ezerért már lehet venni, hamar visszahozza az árát. És sokkal hamarabb megvan, mint ollóval, meg így szinte esélytelen, h megvágjuk.
A fiam is végig ordítja az egészet, már onnantól, h meghallja a hangját, pedig nem is hangos. Sokszor vágtuk már, nem értem miért fél még mindig. De tudom, h nem fáj neki, így inkább kibírunk 5-10perc hisztit.
Én úgy szoktam neki vágni, h pucéron beültetem a zuhanytálcába egy műanyag gyerekszékbe, amit így tudok forgatni. Ha kell, akkor a férjem lefogja kicsit, h ne mocorogjon. Eleinte 1,5centivel kezdtük, de most már 3mm-es mindenhol. Így ritkábban kell vágni is, meg a sapi se nyomja úgy el.
Elsőre fura volt ilyen röviddel, de aztán úgy megszoktuk, h sokkal szebb is így szerintem. Lehet, h csak a fiam fejformája miatt, de nem látszik rajta, h olyan lenne, mint mikor egy férfinak van picire gépelve a haja. Nem tűnik se golyófejűnek, se kopasznak.
Vidd el fodrászhoz, hátha idegennek jobban szót fogad.
Vagy valahogyan tedd érdekessé neki.
Az én lányom fodrászhoz jár másfél éves kora óta, tetszik neki mert érdeklik a csajos dolgok, mindig mondja hoyg ő is nagylány és fodrászhoz jár mint anya.
Nagyon nyílt, barátjozós kislány, nem jön zavarba könnyen, de a fodrásznál eszébe sem jut ellenkezni, legfeljebb olyan volt hogy megkért üljek inkább közelebb hozzá.
17 hónaposan vágattam le neki először. Az ölemben ült, és szépen kivárta amíg a csaj megfrizurázta. Közben az asztalon található minden mozdítható tárgyat elvett, megvizsgált, elkért, szóval azért le kellett foglalni.
De hallottam már többektől, hogy a hajvágás hatalmas hisztivel jár, szerintem ez gyerekfüggő is, mint a hajmosás. :(
Lehet, nálatok is a nyírógép lesz a megoldás, az a leggyorsabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!