Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok olyan sütireceptet,...

Adnátok olyan sütireceptet, ami nem tartalmaz allergén élelmiszert? Oviba kell.

Figyelt kérdés
Fiam szülinajára vinnék be az oviba süteményt,de szinte semmit nem tehetek bele, mert vannak allergiások rendesen(tej,tojás,szója,tartósítószer,liszt). Tanácstalan vagyok.
2011. okt. 14. 12:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

13.17-esnek:

a mi ovinkba lehet beinni, de minden ilyesmiből ételmintát raknak el.

2011. okt. 14. 13:24
 12/14 anonim ***** válasza:

A fiam tej- és tojásallergiás. Ezt a receptet elkészítheted annyi különbséggel, hogy ha lisztérzékeny gyerek is van, akkor érdemes beruházni egy kiló speciális lisztbe.

Tojásmentes piskóta

2,5 dl 100%-os almalé

12 dkg cukor½ citrom héja és leve

1 cs. Vanilincukor (dr. Oetker)

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipet só

1 mokkáskanál szódabikarbóna

6 evőkanál étolaj

Előkészítettem a tortaformát, kikentem egy kevés tejmentes margarinnal és beliszteztem. A sütőt 200 C-ra előmelegítettem.

Az almalét a cukorral, citrommal és vanilincukorral habosra kevertem. Tényleg habos lett, és egészen krémes volt a színe. A többi száraz hozzávalót elvegyítettem, majd az almalés keverékhez adtam. Végül belekevertem még 6 evőkanál étolajat.

Krémet pedig készíthetsz bele úgy, hogy gesztenyemasszát Liga margarinnal elkeversz és rizs- vagy zabtejjel tejkrémet főzöl. Lehet bele gyümölcsöt is tenni.

De kókuszkockának is elkészítheted, csak nézd meg a kakaópor összetevőit.

2011. okt. 14. 14:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Off:

A NET-en találtam az alapreceptet, kezet csókolnék érte a kitalálójának!

2011. okt. 14. 14:17
 14/14 A kérdező kommentje:
A mi ovinkba is lehet sütit vinni... Valószínű azért kérdeztem.... 12:3valahanyas. A mogyorófélék pedig azért engedélyezettek,mert ilyen allergia nincs a csoportjukban. Egyébként jók az ötletek a hosszú,utolsóelőtti receptet megsütöm próbának. Ha ízlik,az lesz a nyerő. Az nem is jutott eszembe,hogy helyettestsek dolgokat.
2011. okt. 14. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!