Mitől romolhat el egy 3,5 éves gyereknek ennyire a foga?
Lányom ovijában is van egy testvérpár. A kiscsoportos lánynak ugyanez a helyzet elöl csak 4 fekete csökevény, de ha nevet, látszik, hogy néhány rágófoga is fekete.
Az 5 év körüli nővérének kb. félig van elrohadva elöl 4 foga, a többit nem láttam még.
Annyira sajnálom őket, hogy ennyire nem figyeltek rájuk a szüleik. Már arra is gondoltam, valami betegség lehet. De inkább az édességekre tippelnék.
Egyszer lehet összeszedem a bátorságom és megkérdezem az anyukájukat...
A 23:00-ás válaszoló vagyok és az utának következő kommentnek ellent kell, hogy mondjak.
Az én 3 és fél éves lányom szájában is megvan az a bizonyos bacilus, amitől különösen erősen lepedékes a foga. Már 1 éves korában ott volt, amikor még gyakorlatilag semmilyen hagyomás édességet (kakaó, csoki, sütemények, cukros üdítők, cukorka stb.) nem evett.
Már akkor elvittem a fogorvoshoz, mert nagyon megijedtem, mitől lehet. Elmondta a fogorvos, hogy ez teljesen ártalmatlan baci, csak esztétikailag kellemetlen. Egyértelműen nem ezek okozzák a fogak szuvasodsát, sőt neki az a tapasztalata, hogy még kevésbé szuvasodik ezeknek a gyerekeknek a foga.
Kiírtani nem lehet, csak néhány havonta a fogorvos le tudja polírozni a feketség nagyját, ami időről időre visszajön. És valóban, amikor a tejfogak kihullanak és kinőnek a csontfogat, akkor szokott teljesen elmúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!