Kisgyerekes anyukák, milyen kisautótok van, amit nagyrészt csak a gyerekkel ketten használtok? Öregebb (6-10 éves) kisautók közül milyet vennétek a következők közül: Újabb Suzuki Swift, Opel Corsa C, Toyota Yaris, Fiat Panda, Fiat Punto II?
Én japán autót választanék a helyedben. A felsoroltak közül Suzuki vagy Toyota.
Nekünk a "kisebbik" autó a Suzuki. Igaz, a régebbi Swift (12 éves), de még soha semmi baja nem volt, csak a kötelező cseréken esett át, amit az évek megköveteltek.
A másik is japán, egy Mazda, azzal sem volt még gond, bár használtan vettük és szintén régebbi, mert 8 éves.
Fiat seicentom van, imádom. Megbízható, igaz 12 éves, de még soha nem hagyott cserbe. Az alapvető javításokon kívül nem kell semmit költeni rá.
Kicsi a csomagtartója, 3 ajtós, de a lányommal való utazásra, bevásárlásra teljesen jó.
Ja, és a babakocsi befér a csomagtartóba :D
Nekem egy régebbi, 3 ajtós Honda Civic-em van. Imádom amúgy, de gyerekkel a hátsó ajtók hiánya miatt nem valami praktikus.
Japán autó párti vagyok amúgy is, de így, hogy már 7 éve nyúzom és még sosem hagyott cserben és nem is volt semmi komolyabb baja, meg főleg ajánlom!
A páromnak egy VW Bora-ja van, ami hiába fiatalabb az én Civic-emtől, de több baja volt már és a javíttatása is többe kerül egyébként!
Úgyhogy a felsoroltak közül én a Yaris-t választanám, ha csak 2. autónak kellene.
Nekünk egy 5éves Ford Fiestánk van.
5ajtós, ami szerintem egy fontos szempont. A hátsó ajtó nagyon megkönnyíti a gyerek ki-be pakolását, a csomagtér ajtó pedig azért jó, mert tetősön is tudod pakolni, csak a kalaptartót kell levenni hozzá. (Dönthető az ülése is, akkor mégnagyobb a csomagtér.) A babakocsi simán befér hátra, és marad hely is pakolászni.
Az anyósülés légzsákja nem kikapcsolható, de sose akartam még előre ültetni a gyereket, szóval nem okozott gondot. Hátul 2 gyerekülés simán elfér (talán még közé is egy, bár nem hiszem), de a gyerekülés előtti első ülést teljesen nem lehet hátra tolni, mert akkor nem fér el a gyerek lába rendesen. (Ez a férjemnél szokott gondot jelenteni, mert elég magas, meg hosszú lábai vannak.) Amúgy kisautó kategóriában a miénk szerintem elég tágas belsővel rendelkezik.
Egész jó a fogyasztása is, és viszonylag jó árban lehet megvenni. Tesztautókánt vettünk, 2-3hónap alatt 10000km-t mentek már vele, plusz én ezt használtam 3évig a gyerek előtt a munkába járáshoz, ami napi szinten 50km volt. Azaz van benne már 60-70ezer, de még soha semmi baja se volt! Az éves kötelező szervizen kívül még semmit se költöttünk rá (na jó, néha vettünk bele izzót, mikor kiégett :) ).
Tudom neked ajánlani! Bár ez inkább olyan közepesen kisautó, mint mini.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!