Az ekcéma ilyen gyorsan jelentkezik?
Én néha látom, ahogy kireped a kezemen a bőr. Én is ekcémás vagyok. Sőt, a vörös foltokat is látom, ahogy kijönnek.
Amúgy nekem bejött a cremor aquosus krém. Gyógyszertárban kb 400 ft. Ez egy általános testápoló krém, nagyon zsíros. Nekem olyan durva az ekcémám, hogy ha nem kenném ezzel, kb rohadna. (tavaly télen még a bőrdoki is meglepődött, sose látott még olyan ronda ekcémát...)
Szerintem elöször próbáld ki hogy hetente 1x fürdeteted csak. közben megmossátok folyóvíznél a fenekét és a hajlatokat de nem ül bele vízbe és igazából csak azt mosod le ami büdösödhet rajta. vegyél antialergén krémet, pl sima gyógyszertári illatmentest (lehet baábknak lanolinos krémet kapni az lenne a legjobb) és azzal naponta 2x kend be. majd ha 2 hét után sem lesz jobb akkor vidd börgyógyászhoz, ha persze rosszabb akkor egyböl.
nálunk bevált, én külföldön élek és a dokink ezt tanácsolta egy hónap után elmúlt és vissza álltunk heti 2x-i fürdésre majd pár hónap után minden másnap fürdik.
mikor heti 1 volt akkor minden nap én csak végig töröltem nedves törlövel de nem engedtem direkt vízbe.
a legtöbbször ez nem is ekcéma hanem egy extrém száraz bör amit sajnos a csapvíz is okozhat.
sok országban az embereket koszonak mondják, mert nem minden nap fürdenek, pedig pont a mindennapi fürdés nem egészséges.
Első vagyok
Fürdéshez csak a gyógyszertári fürdetőt használjatok!
Második vagyok, nálunk pl a gyógyszertári fürdetö még jobban szárította.
de kipróbálhatod.
szerintem megoldás kevés fürdés és napi 2x minimum antialergén zsíros krémmel való kenés.
Szia!
Ne legyél ki emiatt, nem éri meg.
Nálunk férjem, én, és a 2 gyerek is ekcémás.
A gyerekek sima vízben fürdenek, amihez minden nap öntök egy kis oliva olajat, vagy sima étolajat, mikor mi van itthon, plusz egy pohár tejet. Sokszor ez is elegendő, hogy a bőrük ne száradjon, ne pirosodjon, ne viszkessen. Ha pedig mégis kevés, akkor hidratálóként a gyógyszertári fürdetőt használjuk, mert sajnos minden egyéb gyt kenőcsre érzékenyek, és ront a helyzeten.
A lényeg, hogy mindig hidratáld a bőrét, akár napjában kétszer is(reggel, este) és a fürdővízbe ne tegyél semmi habfürdőt, tusfürdő, stb... A zuhanyozás is jó dolog, viszont ekkor előtte kend be az egész testét gyt fürdetővel, mert az is sokat véd a víz szárító hatása ellen.
A szteroidos kencék nálunk is a szekrényben lapulnak, de szerencsére amióta a patikusom ajánlotta az olajos-tejes fürdővizet, azóta nincs rá szükség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!