Emésztés könnyítésére mit javasolnátok 3,5 évesnek?
Unokahúgom válogatós, nem eszik gyümölcsöt-zöldséget, nehezen kakil, sokszor van székrekedése. A rostok pótlására, a széklet lazítására javasolnátok valamit, amit hosszú távon lehet adni neki, és nem ártalmas. Tehát nem kifejezetten a székrekedés kezelésére.
NEM ételekre gondolok, mert tényleg nagyon válogatós, amin testvérem próbál javítani, de az csak apránként, lassan megy. Addig is szeretnénk valami megoldást.
Alnatura gyógynövényes teát érdemes lenne kipróbálni, dm-ben lehet kapni. Nekünk szokott segíteni, enyhén cukrozva langyosan.
Kajával pedig úgy trükköztem, hogy sütöttem sütit, amibe zabpelyhet loptam, rengeteget segített!
Az én fiam is ilyen, semmi olyasmit nem eszik, amitől menne a kakilás.
Nálunk bevált a szilvalé, ezt almalével keverve itattam vele, kb 1 dl-t naponta. Most újabban megeszi az almachips-et, amúgy semmilyen gyümölcsöt, úgyhogy ilyesmikkel próbálkozom. Én is próbálkozom a sütikkel, pl muffinba reszelt alma, barack, de hát nagyon kis mennyiség az, amit így megeszik.
Még esetleg olyasmivel lehet próbálni, mint a korpás keksz, vagy kisfiam szereti pl a fügés győri jó reggeltet.
Szintén 3,5 éves a fiam és nekünk rengeteg próbálkozás után ez vált be. Drága, de tényleg használ, azóta minden nap van kaki, normális és nem kínlódik vele :-) áldom a dokit, hogy ezt kitalálta.
Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos volt.
Azért még várok továbbiakat is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!