Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Futóbiciklit meddig érdemes...

Futóbiciklit meddig érdemes venni?

Figyelt kérdés
Hány éves korig ajánlott?Kisfiam 3 éves lesz,érdemes még venni neki?motorozni szeret,de a pedálos bicót "lusta" lenne hajtani,és csak dühös lenne hogy nem megy.
2011. szept. 25. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

Akár 6 éves korig is. Nagyon jó, ezen megtanul, aztán átül a 2kerekűre és már tud is.

Neki sikerélmény, neked megúszás a seprűnyelezés okozta derékfájás. Tiszta haszon.

2011. szept. 25. 17:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi:)

tudom hogy állithatóak,de egy 6 évesnek nem kicsi már?igaz kisfiam is eléggé kisnövésű.

2011. szept. 25. 17:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

igen van olyan ami állítható de nem mindegyik akkor olyat válasz ami fém és nem fa mert ált azokat lehet

addig érdemes amíg meg nem tanul kétkerekezni :-))

vagy ameddig szereti

2011. szept. 25. 18:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi:)

akinek a gyereke már kinőtte,az meddig használta?

2011. szept. 25. 18:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Decemberben lesz 3 éves a lányom, de pont a napokban kapott kis biciklit. A futócangát eddig használta, 21-22 hós korától volt meg neki, és nagyon szerette.

Honnan tudod, hogy lusta lenne hajtani a fiad a rendes cangát?

Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak, a lányom még most is szereti a futót, de már unta, de itt a téren van 4-5 éves gyerek is, aki még ilyet használ.

Méret szerint még jó.

2011. szept. 25. 18:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Alapbol lusta gyerek,motorozni is 2 éves kora után volt hajlandó.a háromkereküjét se hajtja pedállal...gondoltam motorozni szeret,ezt ugyanugy kell hajtani...és mégis megtanul kicsit egyensulyozni.

(bár rokon gyerek is futóbicózott,és utána nem értette mire valo a rendes bicon a pedál)

2011. szept. 25. 19:54
 7/8 anonim ***** válasza:

A környékünkön minden 3-4 éves gyerek kétkerekűt hajt már, támasztó nélkül, ezért én több tapasztalatról is beszámolhatok.

Az én fiam a harmadik szülinapjára kapta a futót, mert én nem akartam seprűnyelezni, és ez így egyszerűbbnek tűnt. Kettő hónap alatt tökélyre fejlesztette az egyensúlyozást, és amikor átült egy pedálos-támasztósra, szó szerint percek alatt megtanulta tekerni. Attól kezdve elkezdett vinnyogni a pedálosért, kénytelenek voltunk venni neki egyet, akkoriban minden pénzünk bicajra ment :/. Azonnal, gond nélkül ment neki a tekerés és az egyensúlyozás, támasztót egy percig nem használtunk, csak az elindulást kellett gyakorolnia pár napig. Azóta is nagy bicajon jár, 16-os, kontrás, vagány darab. A futót meg eltettük a tesónak, még szinte zsír új. :)

Van olyan 3 éves gyerek is az utcában, aki támasztós, 14-es bicajon kezdte, szintén pár hónapig járt vele, majd lekerült róla a támasztó, és azonnal ment neki is az egyensúlyozás, mellette sem kellett futni. A lényeg a bicaj méretén volt, hogy biztonsággal leérjen róla a gyerkőc lába, így nem borult fel, meg tudott állni biztonsággal.

A harmadik gyerkőc 12-es támasztós bicajon kezdte, nála is pár hét alatt lekerült a támasztó, ő is stabilan megtanult tekerni. Most 4 éves, és szintén 16-os nagy bicajjal jár.

Tapasztalat: ha nem akar tekerni a gyerek, kezdhettek futón, mert nagyon gyorsan meg fog tanulni egyensúlyozni, és a mérete is bőven jó még egy 4-5 évesnek. Viszont pár hónap után már nem lesz neki kihívás, és egy 3 éves, ha már tud egyensúlyozni, akkor a tekerőssel is elboldogul. Fa futót semmiképp ne vegyetek, mert törik, és az is fontos, hogy legyen rajta fék (lehetőleg hátsó, különben könnyen fejre áll). Én a mai agyammal is megvenném a futót, de már 2 éves korban, motor helyett, amint leér róla a gyerek lába. Az egyensúlyának ugyanis nagyon jót tett az a két hónap, amíg használta.

2011. szept. 28. 10:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Ő sajna picike,most van egy két éves méretében:))

köszönöm a hosszú választ:)))a fa amugy se szimpi,de megnéztem egy fémet élőben és meglepödtem h nem is olyan könnyü mint gondoltam:))

2011. szept. 29. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!