Futóbiciklit meddig érdemes venni?
Akár 6 éves korig is. Nagyon jó, ezen megtanul, aztán átül a 2kerekűre és már tud is.
Neki sikerélmény, neked megúszás a seprűnyelezés okozta derékfájás. Tiszta haszon.
Köszi:)
tudom hogy állithatóak,de egy 6 évesnek nem kicsi már?igaz kisfiam is eléggé kisnövésű.
igen van olyan ami állítható de nem mindegyik akkor olyat válasz ami fém és nem fa mert ált azokat lehet
addig érdemes amíg meg nem tanul kétkerekezni :-))
vagy ameddig szereti
Köszi:)
akinek a gyereke már kinőtte,az meddig használta?
Decemberben lesz 3 éves a lányom, de pont a napokban kapott kis biciklit. A futócangát eddig használta, 21-22 hós korától volt meg neki, és nagyon szerette.
Honnan tudod, hogy lusta lenne hajtani a fiad a rendes cangát?
Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak, a lányom még most is szereti a futót, de már unta, de itt a téren van 4-5 éves gyerek is, aki még ilyet használ.
Méret szerint még jó.
Alapbol lusta gyerek,motorozni is 2 éves kora után volt hajlandó.a háromkereküjét se hajtja pedállal...gondoltam motorozni szeret,ezt ugyanugy kell hajtani...és mégis megtanul kicsit egyensulyozni.
(bár rokon gyerek is futóbicózott,és utána nem értette mire valo a rendes bicon a pedál)
A környékünkön minden 3-4 éves gyerek kétkerekűt hajt már, támasztó nélkül, ezért én több tapasztalatról is beszámolhatok.
Az én fiam a harmadik szülinapjára kapta a futót, mert én nem akartam seprűnyelezni, és ez így egyszerűbbnek tűnt. Kettő hónap alatt tökélyre fejlesztette az egyensúlyozást, és amikor átült egy pedálos-támasztósra, szó szerint percek alatt megtanulta tekerni. Attól kezdve elkezdett vinnyogni a pedálosért, kénytelenek voltunk venni neki egyet, akkoriban minden pénzünk bicajra ment :/. Azonnal, gond nélkül ment neki a tekerés és az egyensúlyozás, támasztót egy percig nem használtunk, csak az elindulást kellett gyakorolnia pár napig. Azóta is nagy bicajon jár, 16-os, kontrás, vagány darab. A futót meg eltettük a tesónak, még szinte zsír új. :)
Van olyan 3 éves gyerek is az utcában, aki támasztós, 14-es bicajon kezdte, szintén pár hónapig járt vele, majd lekerült róla a támasztó, és azonnal ment neki is az egyensúlyozás, mellette sem kellett futni. A lényeg a bicaj méretén volt, hogy biztonsággal leérjen róla a gyerkőc lába, így nem borult fel, meg tudott állni biztonsággal.
A harmadik gyerkőc 12-es támasztós bicajon kezdte, nála is pár hét alatt lekerült a támasztó, ő is stabilan megtanult tekerni. Most 4 éves, és szintén 16-os nagy bicajjal jár.
Tapasztalat: ha nem akar tekerni a gyerek, kezdhettek futón, mert nagyon gyorsan meg fog tanulni egyensúlyozni, és a mérete is bőven jó még egy 4-5 évesnek. Viszont pár hónap után már nem lesz neki kihívás, és egy 3 éves, ha már tud egyensúlyozni, akkor a tekerőssel is elboldogul. Fa futót semmiképp ne vegyetek, mert törik, és az is fontos, hogy legyen rajta fék (lehetőleg hátsó, különben könnyen fejre áll). Én a mai agyammal is megvenném a futót, de már 2 éves korban, motor helyett, amint leér róla a gyerek lába. Az egyensúlyának ugyanis nagyon jót tett az a két hónap, amíg használta.
Ő sajna picike,most van egy két éves méretében:))
köszönöm a hosszú választ:)))a fa amugy se szimpi,de megnéztem egy fémet élőben és meglepödtem h nem is olyan könnyü mint gondoltam:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!