Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz anya vagyok, mert nem...

Rossz anya vagyok, mert nem adok a gyereknek cukros ételeket?

Figyelt kérdés
Én kiskoromban minden héten egyszer kaptam ilyeneket, és meg is lett az eredménye, gyerekkoromban a fogaim nagy része lyukas volt. 3. osztályos koromban pedig már fogat kellett húzatnom. Kiskamaszként meg olyan fenekem lett, hogy nem kaptam rá nadrágot. Kamaszként elhagytam ezeket a kajákat az életemből, és nem lett több lyukas fogam. A gyerekemmel nem szeretnék így kicseszni, inkább nagy ritkán engedném neki az ilyen ételeket, tiltani nem tiltanám neki, de nem is támogatnám hogy ezeket egye. Ha babaként nem az ilyen mű édes dolgokra szoktatnám, hanem a természetes édes ízre, azzal nem ártanék neki szerintem. Mit gondoltok jól gondolkodom?
2011. szept. 24. 14:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Leírom milyen gondolataim támadtak a kérdésedet olvasva:

1. Nem értem mi a gond, hisz az elv jó, ebből indulsz ki (még nem tudod, hogy a dolgok nem így működnek, de ez nem baj, majd látni fogod)

2. Én rengeteg édességet ettem, de nem voltak rosszak a fogaim és 25 évesen is még csak 45 kiló voltam.

3. A óvoda sajnos mindent borítani fog, ott nincs válogatás.

4. Az egyszerű cukrokra szüksége van a szervezetnek, főleg az agynak. Legjobb erre a gyümölcs, abban is az van, de ha netalántán véletlenül esetleg a gyereked majd úgy dönt egy idő után, hogy nem kér gyümölcsöt, azért gondoskodj ezekről az anyagokról is.

5. Nasi és nasi között is van különbség. Én a csokoládét ajánlom, főleg az étcsokit.

6. Szerintem a cukor nem evésnél sokkal fontosabb a rágcsálás elkerülése, gondolok itt az étkezések közötti állandó emelkedett vércukorszintet és normál kaják elkerülését okozó rágcsákra, mint pl a ropi, keksz és társai. Ez nem azt jelenti, hogy az én gyerekeim nem esznek ilyeneket, de nincs benne a napi rutinjukban az étkezések közötti evés.

2011. szept. 24. 16:04
 12/18 anonim ***** válasza:

Tisztázzuk...mi az amivel téged etettek, azok a bizonyos cukros ételek, amiket hetente ettél?Mert nem mindegy.

Persze, nem kell a gyereket cukros ételekkel tömni, de ahogy valaki már írta, pl grizes tésztára, paradicsom szószba, gyümi levesbe kell cukor.

Amúgy nem ez dönti el, hogy jó anya vagy-e.

2011. szept. 24. 16:08
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem vagy rossz anya!

Bizony én is ilyen határozott voltam amikor anno kicsi volt a gyerkőcöm.

De! Ahogy közösségbe került borult minden tervem a gyerekem étkezési szokásait illetően. Ott nem volt kec-mec.

A túróstésztát is cukrozva kapták és oly sok mindent még. Az iskolában is így adják.

Szóval egy darabig még tudatosan alakíthatod az étrendjét de nem sokáig.

2011. szept. 24. 17:53
 14/18 A kérdező kommentje:
Persze, épp ezért szeretném ha itthon tudatosan nem kapna ilyesmit. Elég szerintem az óvodai, és az iskolai kaja is, mondom nem tiltok tőle semmit, de itthon felesleges ilyenekkel tömni a gyereket, főleg mivel én sem eszem ilyesmit. (Szóval nem bort iszom és vizet prédikálok.)Ha genetika a fog és a hízás akkor sajnos nem túl sok jót örökölt ilyen téren. 60 éves korunkra a családban általában már nincs saját fog sajnos. (Mióta életmódot váltottam még eddig nekem vannak a legjobb fogaim a családtagok közül.)A családomban én vagyok az egyetlen akin nincs túlsúly, azért mert odafigyelek a táplálkozásra, és sportolok. A nadrág nem kamaszkori testképzavar volt (bár az lett volna!), hanem konkrétan a 2 számmal nagyobb nadrágok is szűkek voltak rám a boltban. Ritka, de én azt mondhatom, hogy jobban nézek ki mint fiatal kamaszkoromban. :) Minden véleményt köszönök, mindegyik hasznos volt. Ha édesíteni kell akkor a gyereknek mézet használnék, stiviát nem merek neki adni. Én magamnak nem édesítek semmit, én bármit meg tudok enni így is, sőt már émelyít, ha valaki édessel kínál meg. :)
2011. szept. 24. 18:40
 15/18 anonim ***** válasza:

"felesleges ilyenekkel tömni "

Ez a lényeg, nem kell vele megtömni, elég ha csak néha adsz neki.

2011. szept. 24. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
Magyarországon ma az elhízott emberek nagy része nem az édességek miatt hízik, hanem a kenyér és a szalonna miatt. És a többi sok szénhidrát... (Tészta, krumpli. Majdnem minden, ami olcsó...)
2011. szept. 24. 21:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a gyermeked?
2011. szept. 24. 22:39
 18/18 anonim ***** válasza:
44%
Nincs ezzel baj nem kell hozászoktatni és akkor nem is fog neki hiányozni.
2011. szept. 24. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!