Rossz anya vagyok, mert nem adok a gyereknek cukros ételeket?
Leírom milyen gondolataim támadtak a kérdésedet olvasva:
1. Nem értem mi a gond, hisz az elv jó, ebből indulsz ki (még nem tudod, hogy a dolgok nem így működnek, de ez nem baj, majd látni fogod)
2. Én rengeteg édességet ettem, de nem voltak rosszak a fogaim és 25 évesen is még csak 45 kiló voltam.
3. A óvoda sajnos mindent borítani fog, ott nincs válogatás.
4. Az egyszerű cukrokra szüksége van a szervezetnek, főleg az agynak. Legjobb erre a gyümölcs, abban is az van, de ha netalántán véletlenül esetleg a gyereked majd úgy dönt egy idő után, hogy nem kér gyümölcsöt, azért gondoskodj ezekről az anyagokról is.
5. Nasi és nasi között is van különbség. Én a csokoládét ajánlom, főleg az étcsokit.
6. Szerintem a cukor nem evésnél sokkal fontosabb a rágcsálás elkerülése, gondolok itt az étkezések közötti állandó emelkedett vércukorszintet és normál kaják elkerülését okozó rágcsákra, mint pl a ropi, keksz és társai. Ez nem azt jelenti, hogy az én gyerekeim nem esznek ilyeneket, de nincs benne a napi rutinjukban az étkezések közötti evés.
Tisztázzuk...mi az amivel téged etettek, azok a bizonyos cukros ételek, amiket hetente ettél?Mert nem mindegy.
Persze, nem kell a gyereket cukros ételekkel tömni, de ahogy valaki már írta, pl grizes tésztára, paradicsom szószba, gyümi levesbe kell cukor.
Amúgy nem ez dönti el, hogy jó anya vagy-e.
Nem, nem vagy rossz anya!
Bizony én is ilyen határozott voltam amikor anno kicsi volt a gyerkőcöm.
De! Ahogy közösségbe került borult minden tervem a gyerekem étkezési szokásait illetően. Ott nem volt kec-mec.
A túróstésztát is cukrozva kapták és oly sok mindent még. Az iskolában is így adják.
Szóval egy darabig még tudatosan alakíthatod az étrendjét de nem sokáig.
"felesleges ilyenekkel tömni "
Ez a lényeg, nem kell vele megtömni, elég ha csak néha adsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!