2 éves kisfiam egyik napról a másikra szobatiszta lett. Az ágytisztaságra is meg kell érni vagy azt már én irányítom?
A szobatisztaságot nem erőltettük, egyszerűen levette magáról a pelust (a bilit ismerte, előtte többször pisilt már bele,ha én levettem róla a pelust, de 2 hete ő maga vette le magáról, nem kellett tőle kérdezni, hogy kell-e pisilni/kakilni, magától ment)
Az ágytisztaságra is ugyan így meg fog érni vagy abban már nekem kell segítenem? Ki, hogyan csinálta?
Erre is ugyanúgy megérnek, mint a nappali szobatisztaságra. Persze, ha odafigyelsz, hogy lefekvés előtt pisiljen, azzal már segítesz is neki.
Én, amikor észrevettem, hogy sorozatosan száraz marad a pelus alvás alatt, egyszerűen nem adtam rá többet. Persze, mondtam neki, hogy ha pisilnie kell, szóljon. Ez tavaly júliusban volt, azóta nem történt baleset..
Az enéym előbb lett ágytiszta, mint szobatiszta.
Már hónaaokkal azelőtt, hogy elkezdtem bilire szoktatni, éjjel nem volt semmi a pelusban.
26 hónaposan -kb 21 hét alatt, amikor júniusban meleg volt- lett szobatizsta,, onnantól éjjelre sem adok rá semmit.
Eddig 1x pisilt be éjjel
ha megérik rá majd fogja érdekelni :-) kontroll szabályozza záróizmok működését kb. 2,5-3 éves korban érik el ezt. Eröltetni nem szabad és ne izgulj.Ő is szobatiszta lesz,ez normális hogy még nem érdekli.
Egyébként bölcsiben dolgoztam gondozónőként.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!