Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire önálló 2,5 éves...

Mennyire önálló 2,5 éves gyereked?

Figyelt kérdés
Értem ezen a következő dolgokat:egyedül eszik levest kanállal és villával bármit,bilizésnél egyedül le és felhúzza a ruháját,önállóan öltözködik/cipő,nadrág,poló le és felvétele/.Nálunk ezeket elvárják a minicsoportban az oviban.Kiváncsi vagyok máshol mik az elvárások.
2011. szept. 14. 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves kisfiam a felsoroltakat mind csinálja, sőt, mindent egyedül akar. Ha valamibe segíteni akarok, attól kap hisztériát és üvölti: "egyedülegyedülegyedül":)

A hűtőből is kiveszi, amit szeretne enni, tányérra rakja és az asztalnál elkezdi enni.

Kádból egyedül kiszáll, leveszi a törölközőt és megtörli magát.

Boltban hozza a kosarat, segít a futószalagra feltenni.

Egyedül wc-zik, utcán odamegy a fához, egyedül pisil, megrázza a kukacát, felveszi a nadrágját.

Orrát fújja egyedül

hát, ezeket csinálja, ami eszembe jutott

ő nem jár sem oviba, sem bölcsibe

2011. szept. 14. 14:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Novemberben lesz 2, 5 éves a kislányom.

Teljesen egyedül eszik, az evőeszközöket szépen használja, a levest kanalazza.

Bilizéskor még szoktam segíteni a levetkőzésben, de többször volt már, hogy egyedül akarat és tudta is.

Cipőt, szandált, papucsot egyedül vesz fel és le, de az öltözködésben (póló, nadrág) még kell neki segíteni.

Tulajdonképpen leginkább az öltözködést kell gyakorolnia. Még bőven van idő, mert csak jövő szeptemberben meg oviba.

2011. szept. 14. 14:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezeket csinálta ennyi idősen, kivéve a póló föl-le húzását.

Nálunk az oviban ez nem elvárás, sőt, pont hogy kanállal esznek mindent és bár mindenkit önállóságra ösztönöznek és csak abban segítenek, amiben muszáj, nem okoz gondot segíteni a gyereknek és a szülőkön sem kérik számon, hogy a gyerek mit tud és mit nem.

Kaptatok valami tájkoztatót amiben ez benne volt???

2011. szept. 14. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Enni eszik önállóan, de van amikor nem és kéri, hogy segítsünk.

Nem bilizik, gatyaletolást most tanulgatja.

Öltözésnél semmit nem csinál, jó, ha hagyja, hogy én csináljam:)

Látom, hogy a nála sokkal kisebbek is simán leveszik a szandált, zoknit a homokozónál, hát a fiam leül és tartja a lábát. Annyira hajlandó, hogy kinyissa a tépőzárat.

A formákat én töltsem meg a homokozóban... stb. Aztán látta Lilit a homokozóban, hogy ezt egyedül csinálja, azóta neki is megy:))) de a szandálnál nem hatotta meg.

2011. szept. 14. 14:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kb egyiket sem csinálja, mégis szeretettel várják ősz végétöl az oviban. Ezt mind megcsinálják az ovónők, kivéve az etetést.
2011. szept. 14. 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
enni eszik egyedül,de a néha még ki lötyög a kanálból,öltözni nem öltözik,vetkőzni a póló kivételével igen.nadrágját fel le húzza,utána elveszi az ülőkéjét lehúzza a wc-t és kezet mos.nálunk nem várják el,de van anyuka aki már a fejemhez vágta,hogy miért ne várnák el,ezt már tudni kell egy 2,5 éves gyereknek,egy 3 évesnek meg pláne.hát jelentem nem kell.
2011. szept. 14. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!