Mennyire önálló 2,5 éves gyereked?
2,5 éves kisfiam a felsoroltakat mind csinálja, sőt, mindent egyedül akar. Ha valamibe segíteni akarok, attól kap hisztériát és üvölti: "egyedülegyedülegyedül":)
A hűtőből is kiveszi, amit szeretne enni, tányérra rakja és az asztalnál elkezdi enni.
Kádból egyedül kiszáll, leveszi a törölközőt és megtörli magát.
Boltban hozza a kosarat, segít a futószalagra feltenni.
Egyedül wc-zik, utcán odamegy a fához, egyedül pisil, megrázza a kukacát, felveszi a nadrágját.
Orrát fújja egyedül
hát, ezeket csinálja, ami eszembe jutott
ő nem jár sem oviba, sem bölcsibe
Novemberben lesz 2, 5 éves a kislányom.
Teljesen egyedül eszik, az evőeszközöket szépen használja, a levest kanalazza.
Bilizéskor még szoktam segíteni a levetkőzésben, de többször volt már, hogy egyedül akarat és tudta is.
Cipőt, szandált, papucsot egyedül vesz fel és le, de az öltözködésben (póló, nadrág) még kell neki segíteni.
Tulajdonképpen leginkább az öltözködést kell gyakorolnia. Még bőven van idő, mert csak jövő szeptemberben meg oviba.
Igen, ezeket csinálta ennyi idősen, kivéve a póló föl-le húzását.
Nálunk az oviban ez nem elvárás, sőt, pont hogy kanállal esznek mindent és bár mindenkit önállóságra ösztönöznek és csak abban segítenek, amiben muszáj, nem okoz gondot segíteni a gyereknek és a szülőkön sem kérik számon, hogy a gyerek mit tud és mit nem.
Kaptatok valami tájkoztatót amiben ez benne volt???
Enni eszik önállóan, de van amikor nem és kéri, hogy segítsünk.
Nem bilizik, gatyaletolást most tanulgatja.
Öltözésnél semmit nem csinál, jó, ha hagyja, hogy én csináljam:)
Látom, hogy a nála sokkal kisebbek is simán leveszik a szandált, zoknit a homokozónál, hát a fiam leül és tartja a lábát. Annyira hajlandó, hogy kinyissa a tépőzárat.
A formákat én töltsem meg a homokozóban... stb. Aztán látta Lilit a homokozóban, hogy ezt egyedül csinálja, azóta neki is megy:))) de a szandálnál nem hatotta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!