Mennyi mesét néz 2.5-3 éves gyereked egész nap összesen?
a nagyobb semmit, őt nem köti le a tévé.
A kicsi képes volt hajnalban kelni, hogy mesét nézhessen. Engem különösebben nem aggaszt a dolog, mert én sosem nézem a tévét, az párom meg nincs film amit ne látott volna és ne tudna kívülről. Úgyhogy egy az egyben egyik én vagyok, a másik meg a párom.
És egyikőnkön sem veszem észre sem ennek hátrányát, sem előnyét.
Egyébként én hagyom nézze. Elvonulunk a naggyal játszani és csatlakozik a kicsi. Vagy ha olyan a helyzet, hagyom hadd nézze. De általában könnyen elterelhető, nem direkt módon. Csak elé teszek egy asztalt, gyurmával és 5 perc múlva ha gyurmázik, akkor kikapcsolom a tévét. ha nyafog, akkor mondom, jaj azt hittem már nem nézed. Most nem lehet visszakapcsolni tudod, gyerek játszunk.
Nagyjából megy egész nap. De közben játszik, eszünk, beszélgetünk, babázik (a tesója a baba :)). Kint vagyunk sétálni naponta legalább 4 órát, főleg játszótéren.
Reggel 6 felé kelünk, megy a mese úgy 8-ig, eközben reggeli, játszás, stb, talán 10 percet ül és nézi, utána odapillant, de mesekönyvet nézeget. Mikor rendesen nézi, akkor is folyamatosan kérdezget engem a meséről, ki mit csinál, miért, stb.
Fél 9 felé kimegyünk, 11 körül hazaérünk, alszanak a gyerkőcök, ezalatt megfőzök (én is dvd-zek közben :)) ebédel a nagy, közben is mese megy. Elpakolunk együtt, a pici addig elnézelődik magában, ő mindig a mesementes szobában van, ezért szalad ki gyakran a tv elől a nagy, megy a picihez :)
Pakolás után megint el, vagy vagy 3 óra mire hazaérünk, uzsonnázni útközben vagy a játszótéren szokott, és mikor hazaérünk, játszik a szobában, újabb mese csak este van fürdés után.
Szia!
Az én majdnem 3 éves fiam csak a dinóvonatot nézi,de azt sem mindig,amikor még pici volt sokat mentek a mesecsatornák a tesó miatt,de őt akkor sem érdekelte.
Leginkább mesét olvastat vagy egyedül motoszkál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!