Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi mesét néz 2.5-3 éves...

Mennyi mesét néz 2.5-3 éves gyereked egész nap összesen?

Figyelt kérdés
Sajnos meselázban szenved.eddig nem nagyon érdekelték,most viszont imádja a minimax dinós meséit meg bogyót és babócát stb.nem vagyok mesenézés ellenes,de ugy látom most nagyon rákattant,és nem tudom csak átmeneti idő vagy ennyire megszerette.igyekszem,hogy reggel,délben és este nézze csak de összesen 2 órára igy is kijön,de láthatóan nézne ő 3 órát is.nálatok hogy megy ez?
2011. szept. 6. 13:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

a nagyobb semmit, őt nem köti le a tévé.

A kicsi képes volt hajnalban kelni, hogy mesét nézhessen. Engem különösebben nem aggaszt a dolog, mert én sosem nézem a tévét, az párom meg nincs film amit ne látott volna és ne tudna kívülről. Úgyhogy egy az egyben egyik én vagyok, a másik meg a párom.

És egyikőnkön sem veszem észre sem ennek hátrányát, sem előnyét.

Egyébként én hagyom nézze. Elvonulunk a naggyal játszani és csatlakozik a kicsi. Vagy ha olyan a helyzet, hagyom hadd nézze. De általában könnyen elterelhető, nem direkt módon. Csak elé teszek egy asztalt, gyurmával és 5 perc múlva ha gyurmázik, akkor kikapcsolom a tévét. ha nyafog, akkor mondom, jaj azt hittem már nem nézed. Most nem lehet visszakapcsolni tudod, gyerek játszunk.

2011. szept. 6. 19:53
 12/15 anonim ***** válasza:
44%
Most kezdte el nézni a kislányom a meséket. Szintén Minimax-ot kér. De nem nézi sokat. Délelőtt kb fél órát összesen.
2011. szept. 6. 21:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Nagyjából megy egész nap. De közben játszik, eszünk, beszélgetünk, babázik (a tesója a baba :)). Kint vagyunk sétálni naponta legalább 4 órát, főleg játszótéren.

Reggel 6 felé kelünk, megy a mese úgy 8-ig, eközben reggeli, játszás, stb, talán 10 percet ül és nézi, utána odapillant, de mesekönyvet nézeget. Mikor rendesen nézi, akkor is folyamatosan kérdezget engem a meséről, ki mit csinál, miért, stb.

Fél 9 felé kimegyünk, 11 körül hazaérünk, alszanak a gyerkőcök, ezalatt megfőzök (én is dvd-zek közben :)) ebédel a nagy, közben is mese megy. Elpakolunk együtt, a pici addig elnézelődik magában, ő mindig a mesementes szobában van, ezért szalad ki gyakran a tv elől a nagy, megy a picihez :)

Pakolás után megint el, vagy vagy 3 óra mire hazaérünk, uzsonnázni útközben vagy a játszótéren szokott, és mikor hazaérünk, játszik a szobában, újabb mese csak este van fürdés után.

2011. szept. 7. 06:48
 14/15 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Az én majdnem 3 éves fiam csak a dinóvonatot nézi,de azt sem mindig,amikor még pici volt sokat mentek a mesecsatornák a tesó miatt,de őt akkor sem érdekelte.

Leginkább mesét olvastat vagy egyedül motoszkál.

2011. szept. 7. 08:28
 15/15 anonim ***** válasza:
2 éves és naponta kb. 1 - 1,5 órát tévézik, de részletekben. Reggel, míg takarítok, kaját csinálok kb. 20 percet, aztán du. is kb. ennyit, mielőtt elindulunk a játszira, meg este, lefekvés előtt is néz mesét, kb. 2 elmo, vagy 3-4 kisvakond, bogyó és babóca részt. soha nem volt szabályozva a tév, ennél tovább nem is köti le, ha meg "program" van, vagy megyünk el itthonról azonnal indul, nem érdekli tovább.
2011. szept. 7. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!