Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdett el lyukadni a...

Mikor kezdett el lyukadni a gyereketek foga? Hány éves volt? A fogorvos mit csinált vele?

Figyelt kérdés
2011. szept. 4. 23:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

De jó Neked, hogy nem eszik édességet, hogy csinálod?

Nálunk az oviban kapnak egy csomó édességet. Gumicukrot ott látott először a lányom. :o( meg nyalókát, ilyeneket, amit én sose vennék/veszek meg.

Mindennek ellenére azt gondolom ahogy a fogak állapota első sorban genetikán múlik. Én mániákus fogmosó voltam egészen addig, míg megszülettek a gyerekeim, azután valahogy már csak este maradt erre időm, tehát napi 1x. Amikor mentem a fogorvoshoz, gondoltam, hogy na tutira elromlottak, de semmi változás nem történt, a pár évvel korábbihoz képest...

2011. szept. 8. 13:42
 12/13 anonim ***** válasza:
58%
A sok szopizástól is kilyukadhatnak a fogai, és arról meg nem tehettek. Az anyatej sokmindenre jó, de a fogakat az sem kíméli. Az én unokaöcsémnek is lyukasak, pedig ő sem eszik sok édességet, viszont 3 éves és még mindig szopizik.
2011. szept. 8. 18:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Sajnos az én 3,5 éves kislányomnak is van már lyukas foga. Mi voltunk fogorvosnál, ő egy bizonyos ózonnal kezeli, amely elöli a baktériumok nagy százalékát a zománcon. Valamint be szoktuk kenni a fogacskáját minden fogmosás után egy speciális krémmel. Ezen kívül fogat csak elmex fogkrémmel mosunk. És nekünk is azt mondta a fogorvosnő, hogy kerülni kell az édességet, nálunk mondjuk a lányom cumisüvegből ivott elég sokáig. 5,5 évesen már szerintem tömnek. A fogorvosunk 4 éves kor fölött szokott tömni.
2011. szept. 9. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!