Miért nem tudnak a mai anyák nemet mondani a gyereküknek?
Teljesen felesleges magyarázni, amíg nincs gyereked, addig nem tudod, hogy hogyan működik.
Pár éve még én is ezt írtam volna, a barátnőim is, tavaly még a kisokos legjobb barátnőm is, aki mindig felvont szemöldökkel mondta az ilyen mondatokat, ha pedig elmondtad, hogy mi miért történik, akkor elintézte egy "ugyanmárral".
Már egyikünk sem gondolja így :) Nem baj, ha Te így látod, majd rájössz, hogy az élet másról szól.
Természetesen a saját gyereke mellett is vágyik az ember a felnőtt társaságra, csak más a fontossági sorrend. Egészen más az, ha havonta párszor hétvégén szakít egy kis időt a barátaira, miközben az apuka vagy a nagyszülők vannak a kicsikkel, és más a te "elvárásod", hogy ovi után be a szobába, aztán kuss.
De semmi baj, mielőtt nem volt sajátom, kicsit én is hasonlóképpen gondolkoztam. Úgy voltam vele, hogy én aztán nem leszek a gyerek rabszolgája, ő jött közénk, alkalmazkodjon ő. Na, ez az első nap megdőlt, igény szerint szoptattam, ami azt jelenti, hogy fél évig max. a sarki közértig jutottam le nélküle, 13 hónapos koráig szoptattam éjjel is, néha félelmetes méretű karikák voltak a szemem alatt, anyukám meg mondta, hogy na látod. :) Még nincs másfél éves, de már az összes elvem sutba van dobva.
Ja, napi 2 órát töltünk a játszón, pedig száz kellemesebb elfoglaltságot tudnék elképzeni. De ez így van rendjén. :)
A nemet mondásról:
Én is látom, hogy sok anyukának nő a fejére a gyerek, mert hagyja. A határokat és szabályokat kell tisztázni és keményen a sarkunkra állni, akkor mindenki boldog lesz.
Viszont a gyerekek nem egyformák. Családban egy anyukának a kisfia annyira anyás, hogy én ettől megőrülnék, csíp-rúg-harap-püföl, mert otthon is folyton ideges a hangulat (szerintem legalábbis ezért). Nem egyformák a gyerekek sem.
A hajmosáshoz:
Amióta elkezdtük a bölcsit, ahogy hazajövünk megyünk játszani, vagy udvarra vagy valamit csinálni, a lényeg, hogy együtt.
Mert ennek a kis kétévesnek az arca sugárzik, ragyog, amikor végre megyek érte és szüksége van ránk.
És emellett a hajmosás másodlagos.
Mindemellett esetleg javasolhatnád a barátnődnek, hogy vágasson egy rövidebb frizurát, amit 3 perc alatt megmos, megszárít, én is most fogok rövidet vágatni, mert azt 5 ujjal rendbe teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!