Hogy zajlik a pullmonológiás vizsgálat?
Megkérdezte a dokinénink miután bementünk, tudok-e valami ismert érzékenységéről/allergiájáról. Nem tudtam.
Erre a kis karját megkarcolgatta a dokinéni (nem fájt neki, mert amúgy az én lánykám minden bökéstől-szúrástól frászt kap, na jó én is ha őt bökködik..) és minden karcolás helyére csepegtetett különféle szereket (pl. állatra allergiás lehet-e, porra, fűfélékre stb.) Ezután kint kellett várnunk, és figyelnünk bepirosodik-e valamelyik. Majd dokinéni újra megvizsgálta, nem pirosodtunk be, tehát nem allergiás semmire a lánykám.
Ennyi röviden.
Nálunk nem a gyereken, hanem rajtam csináltak ilyet.
Nincs vérvétel, csak az előző alapján leírt karcolós, csöpögtetős módszer. Az, hogy fáj-e, egyén függő. Nekem pl nagyon kellemetlen, szinte már fájdalmas volt. Ha elkezd pirosodni, akkor iszonyúan viszket. Figyelni kell, hogy NE vakarja. Valami játékot vigyetek, ami leköti a viszketésről a figyelmét. Arra is vigyázni kell, hogy a lé, amit rácsöpögtetnek az alkar belső felére, ne folyjon össze. A végén, ha piros és viszket, bekenik Fenistil géllel. Ha utána is nagyon viszket, ne körömmel vakarja, hanem inkább dörzsöljétek neki. Kb néhány óra kell, míg teljesen elmúlik a viszketés, pirosság, esetleg hólyag.
Nekem még légzés vizsgálatot is csináltak. Egy kabinba kellett beűlnöm, és valami pipa félébe erősen bele fújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!