"Anyuka megkérem jöjjön délben a gyerekért, mert nem alszik" mondhatnak ilyent annak aki teljes munkaidőben dolgozik?
Szerintem meg igenis a gondozónők feladata megoldani ezt a helyzetet, nem az anyukának, ha már a többi gyerek jogait nézzük....
Ugyanúgy, mint pl. egy újszülött osztályon, ha sír egy baba, akkor nem viszik az anyuka kezébe éjjel, hogy csináljon vele valamit, hanem ellátják, ringatják, etetik (legalábbis nálunk így volt)
Hihetetlen, hogy miket ki nem találnak a gondozónők/ovónők, persze tisztelet a kivételnek. De mikor én ezt a délben el kell hozni a kistesó miatt-ot először hallottam, kiakadtam, meséltem anyukámnak, ő meg nagy felgmán, hogy mit csodálkozok, ez már nálunk is így volt. Szerinte "bratyizni" kell a gondozónőkkel, és akkor mindent megengednek. No comment.
Szóval szerintem sokszor csak próbálkoznak, de meg kell mondani, hogy nem, nem tudod elhozni, hogy gondolják??
Ugyan már, dehogy mondhatnak ilyet.
A gondozók NEVELŐK, vagyis szakemberként KÖTELESEK egy ilyen helyzetet kezelni. Ha egy gyerek nem tud nyugton feküdni, akkor le kell foglalni másként, amíg a többiek alszanak. Azért a gondozók nagy többsége képes erre, ha meg alkalmatlan arra, hogy kordában tartson egy kisgyereket, akkor minek ment gondozónak?
Nálunk meg volt ilyen.
Alvás időben le van sötétítve a szoba, a nem alvó gyerek nem tudna rajzolni, játszani, ami mellesleg nem csendes elfoglaltság. Ha egy gyerek játszana, rajzolna, a többinek sem lenne kedve aludni. A szobából nem küldhetik ki, mert az alvó gyerekeket nem hagyhatja egyedül az óvónő. A dajka alvásidőben takarít, mosogat. Ez egy kisvárosi óvoda, minimális személyzettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!