Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekeitek hogy szoktak...

A gyerekeitek hogy szoktak viselkedni orvosi rendelőben?

Figyelt kérdés
Rendelőben dolgozom és egyre inkább azt tapasztalom, hogy a szülők nem nevelik a gyereket. Teljesen normális, hogy benyitnak az ajtókon, elkezdenek pakolni az asztalon, szétdobálják a papírokat, és anyuka mosolyog, milyen aranyos a gyerek. Ez normális?
2011. aug. 26. 09:29
1 2
 11/15 ava87 ***** válasza:
Az enyém inkább azzal megy a dokinéni agyára, hogy állandóan kérdez. Most ezen azért én inkább mosolygok, mert hát kíváncsi, így tanul, én örülök neki, hogy érdeklődő. Nem nyúl ahhoz, amihez nem szabad, nem pakol, nem rosszalkodik, csak folyamatosan kérdez. "Mit szabad abba a kukába dobni? Mire való az? Ahhoz kinek szabad hozzányúlni? Azzal mit kell csinálni? Miért van itt két csap?" Persze szeretne mindent megfogni, de nem engedem neki, és ha azt mondom, hogy nem szabad, akkor hátratett kézzel nézi.
2011. aug. 26. 12:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Amióta vettünk játék orvosi táskát, imád a lányom orvoshoz menni, alig tudom lebeszélni róla, hogy bemenjünk a rendelőbe, mikor semmi baja. Ha végre eljut az orvoshoz, alig várja, hogy sorra kerüljön, felmászik a vizsgálóasztalra és felhúzza a pólóját, így várja, hogy meghallgassák :) Utána persze kéri a matricát. Szerintem nagyon aranyos. 2,5 éves.

Lényegre térve én nem látom ennyire gáznak a helyzetet, pedig mi aztán rengeteget voltunk kórházban is (6x), orvosnál is. Egy-egy szülő mindig van, aki meg sem próbálja fegyelmezni a gyerekét, és persze ez mindig jóval feltűnőbb a higgadtan viselkedő, csendesen üldögélő gyereknél, ez is igaz. De ne felejtsük el, a gyerekeknek a zsúfolt váróban sokszor órákig kell várniuk, majd fel a röntgenre mondjuk, ott is várni, majd vissza a szakrendelésre, közben pár tűszúrás, félelmetes gépek és hideg fémtárgyak, a szülő is ideges, hát a gyerekektől se lehet elvárni, hogy katonák módjára viselkedjenek. Nekem nagyon kevés az olyan tapasztalatom, hogy őrjöngenének a gyerekek a váróban, az meg, hogy szalagdálnak, na bumm, hát szalagdáljanak, kicsik. Pedig, mondom, többet voltunk eddig orvosnál szinte, mint játszótéren.

2011. aug. 26. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:
95%

12:11 nagyon édi lehet :)

Na jó most már elárulom, mi a heim pálba járunk, meg a IX. kerületben egy rendelőbe, de én még SOHA nem láttam olyat, hogy egy gyerek benyitna a rendelőbe. Ha meg mégis, akkor a gyerek úgy egy év körüli lehetetett és anyukája/apukája szépen elterelgette onnan. Tényleg furcsa lehet tifelétek a populáció. Bár a miénk nem egy rózsadomb, de itt ilyen probléma nincsen.

És az orvoshoz is le lehet menni bármikor, sőt, ha nem ő rendel éppen, de baj van, akkor segít az éppen rendelő kollégája, akár munkaidőn túl is, és a körzetinél még sose várattak meg minket úgy, hogy ne lett volna bent beteg a rendelőben. A fekvőosztályokon, amiből meg kijutott nekünk három is, némelyik többször is, mindig a nagy gyerekek rendetlenkedtek késő este a folyosón, szépen rájuk szólt egy idő után a nővér és takarodó volt. Semmi kezelhetetlen problémát nem látok.

Előző voltam.

2011. aug. 26. 13:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én fiaim (nemsokára 5 és 2 évesek lesznek) a leghangosabbak mindig-mindenhol, de azért benyitogatni, szétpakolni, szétdobálni semmit sem szoktak!

Mielőtt bemegyünk, mindig elmondom, hogy miért megyünk és hogy ha nincsenek sokan, akkor hamar végzünk, annyit bírjanak ki. De persze már 2 perc után kipróbálják, hogy mennyire visszhangzik a hangjuk a mennyezetig csempézett váróban :)

Nekem úgy ég a pofám állandóan, mert úgy viselkednek sokszor, mint a kis ősemberek és persze mindig megbámulnak minket miattuk. Legtöbbször mosolyognak, mert amúgy aranyosak, csak hát nagyon elevenek és nem igazán tudnak a fenekükön maradni még 5 percig sem.

2011. aug. 26. 16:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Az én 2 éves fiam ordít mint a sakál, annyira fél.
2011. aug. 27. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!