A barátnőm itthon van gyesen és emellett a kislányát 17 órakor akarja elhozni az óvodából, ti szólnátok, hogy ne tegye, hanem elég neki délelőtt?
Az én fiam bölcsis.Én szívem szerint otthagynám délután 5 ig a bölcsibe de nem engedik csak ha nagyon muszály.bár én dolgozom mellette.Most még reggel 6 ra járok 12 ig.És leghamarabb 13:15 re érek oda érte a bölcsibe rögtön a munkahelyemről.Nagyon jó volna ha ott lehetne 17 óráig mert neki is jobb lenne meg nekem is lenne időm mondjuk a háztartásra meg a főzésre.
A fiamnak mindenképp jobb lenne ha a bölcsibe lenne még uzsonna után.
Szia!
Lehet nem mindenki ért majd Velem egyet, de NEM MINDIG egyenlő a gyerek érdeke azzal, amit épp szeretne. Tehát azt értem, hogy sír, biztos fogom sajnálni az enyémet is, ha odakerülünk, de egy szülő dolga az, hogy helyes irányt mutasson, és a GYERMEK FEJLŐDÉSÉT segítse elő. Még olyan áron is, ami esetleg akkor ott, látszólag nem éppen a gyermek javát szolgálja.
Márpedig itt a szocializáció a gyermek érdeke. Szerintem.
Másfelől nem tudom, hogy van-e gyereked, de tény, hogy kívül állóként a helyedben nem szólnék bele ebbe. Pláne, hogy a kicsivel is biztos van pont elég dolga. Nem csodálom, ha örül, hogy esetleg van egy-két órája pihenni, vagy akárcsak egy fél is. Ha van gyereked, akkor valószínű tudod milyen ez, ha meg nincs, akkor addig ne ítélkezz, míg meg nem tapasztalod a helyzetet.
A gyereknek -akármennyire igényli is a gyerektársaságot- nem tesz jót, ha napi 8 óránál többet van bölcsödében/óvodában.
Nyilván,ha valaki dolgozik, akkor hosszabb ideig hagyja -kénytelen hagyni- a gyereket az intézményben. Nade ha GYES-en van? Minek kellett második gyerek, ha nem bír kettővel?
Nálunk is van a családban olyan anyuka, aki GYES-en volt, közben a nagyot reggel 7-től délután 5-ig oviba vitte. A kicsit is beadta bölcsibe másfél évesen... A nagy már iskolás, most a másik városban élő nagyszülőkhöz passzolják le a gyerekeket: hol csak az egyiket, hol mindkettőt, mert anyának sok a 2 gyerek... B+... A nyári szünetet végig a szülőktől távol töltötték a gyerekek, összesen 2 hétvégét volt együtt a család. Megjegyzem, vállalkozó a pár, nem is megy nekik rosszul -sőt- így megtehetnék, hogy együtt legyenek. De ők inkább kettesben utaznak ide oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!