Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezzel a hozzáállással mi lesz...

Ezzel a hozzáállással mi lesz az oviban?

Figyelt kérdés

2,5 éves a fiam, nem szereti a gyerekeket. Újabban már a játszótérre sem hajlandó menni, mert 'ott gyerekek vannak'. Egy darabig próbáltam erőszakkal ott tartani, de beláttam, hogy nincs értelme.

Mindig is ilyen volt, de az utóbbi időben súlyosbodott ez a negatív hozzáállása.

Szerintetek mi lesz az oviban? Van olyan, hogy nem szokik be és nem tudok visszamenni dolgozni?

2011. aug. 11. 14:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát hogy nem szokibe olyan van. de attól muszáj oviba járnia, nem teheted vele hogy magántanárt fogadsz.

unokaöcsém ilyen. most megy iskolába, de a másik unokaöcsém az egyetlen barátja (unokatestvérek). de mondták hogy pl ha a másik unokaöcsémnél van valaki játszani és ö is ott van akkor egyszerüen elvonul egy sarokba és ennyi.

szerintem kezd el hogy állandó gyerektársaság legyen. ha van kedvenc barát kérd meg hogy heti tötb alkalommal találkozzatok, ha kell elöször együtt babakocsiztok stb... aztán szép lassan bövüljön a kör.

2011. aug. 11. 14:20
 2/7 anonim ***** válasza:
szia! hagyj elég időt majd a beszoktatásra,és csak fokozatosan szakitsd el magadtól...maradj ott vele az oviban előszőr csak 0,5 órára és aztán fokozatosan többre majd amikor ez már jól megy akkor hagyd is ott..a többi gyerek érdeklődni fog s te csemetéd iránt és irántad is..előbb utóbb megtörik a "csordaszellem" és a közösségi élethez való tartozás erősebb lesz a gyerekundornál:-)
2011. aug. 11. 14:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Régebben hívtam hozzá gyerekeket játszani, már arról is leszoktunk, mert annyira nem örül nekik, hogy finoman fogalmazzak :-S
2011. aug. 11. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:
De nem tudod, hogy mi lehet ennek az oka? Nekem ez nagyon furcsa... A játszót persze nem minden gyerek szereti, de hogy egyáltalán a gyerekeket... És akkor mindig egyedül játszik? Nem lesz egyszerű az oviban az biztos. De szerintem az óvónő ált. tapasztaltak az ilyen dolgokban, esetleg érdemes lenne bemenni majd, és megkérdezni, hogy hasonló esetben mit tesznek, lehet e hosszabb a beszoktatás...stb. Ezt nem árt megbeszélni, mert a legtöbb oviban nem szeretik a hosszú beszoktatást, csak pár napot szánnak rá. Itt nálunk pl 2 nap lesz.
2011. aug. 11. 18:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Szerintem alapvetően tart a gyerekektől. Ha valaki hangosan felvisít, máris rohan hozzám ijedten.

A másik dolog, hogy engem teljesen kisajátít, nem szereti, ha beszélgetek más anyukákkal, vagy kedves vagyok más gyerekekhez, azt akarja, hogy minden figyelmem az övé legyen.

2011. aug. 11. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem furcsa jellemző. Átlagban hat éves korig a gyermekek elsődleges társa és játszótársa a felnőtt, kiemelten a szülője. Kisebb részük -más temperamentumuknak köszönhetően- már akár bölcsődés korában is imádja más gyermekek társaságát, de még ez a kisebbség is részben anyja, apja társaságára vágyik -tehát a látszat csal, hogy olyan önfeledten játszanak együtt ovisok, mert 4 éves korig inkább egymás MELLETT játszanak többnyire, de az 5-6 évesek is csak ideig-óráig együtt, már ha olyan alkatúak-, hát még a többi kisgyermek... Átlagban hat évesen kezdenek a gyermekek egyre inkább "húzni" a pajtások felé az időtöltés szempontjából, kamaszkorban pedig általában (bár ez is alkatfüggő, de többségében) meg átfordul a dolog: a korabeliekkel szeret lófrálni, együtt lenni inkább, mint a szülővel.

(30-as pedagógus férfi, elsősorban kisgyermekekkel foglalkozom)

2011. aug. 12. 22:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. aug. 15. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!