Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok ötleteket akár képet...

Adnátok ötleteket akár képet mellékelve? Bőv. Lent

Figyelt kérdés
Kisfiamnak szeretnék egy szép gyerekszobát berendezni.Nincs túl sok fantáziám.Valami szép fiús szín kellene és hozzá dekoráció meg bútor nem valami drágán(ikea,möbelix stb..)Ha nem érzitek tolakodásnak de képet is várok a ti gyerekszobátokról amire a legbüszkébb vagy.Köszönöm
2011. aug. 10. 12:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

140x70-es, később kisheverővé alakítható ágyat vettünk neki a Bippa Kft-nél (babaholmiolcson.hu) afölé párom szerkesztett egy polcot, amire tudok tenni pelenkát, popsitörlőt, ilyesmit.

Ifjúsági szekrénysort vettünk amúgy a Retzben, amit nagyon sokáig fog tudni használni, mert van benne íróasztal + hozzá való polcos-fiókos feltét, van két sarokszekrénye, van egy polcos-fiókos szekrénye, és egy fiókos komód, afölött szintén a bútorhoz való házilag szerkesztett polc.

Szőnyeg a Kikából van, a lámpa pedig a Praktikerből. A falat sárgára festettük, és ragasztottunk egy tapétabordűrt, amit a Bricostore-ban vettünk.

Itt vannak a képek a szobáról:

A szekrénysor:

[link]

[link]

Az ágy:

[link]

Ilyen a lámpa:

[link]

A szőnyeg:

[link]

2011. aug. 10. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiaim szobájában a fal halvány sárga, macis tapétacsíkot ragasztottam körbe. Papírboltban vettem falra ragasztható dekorációt (700 Ft volt), ilyet kínai boltban is lehet kapni. Ez Micimackós, később akarunk venni a laminált parkettára autópálya mintás szőnyeget. A paplan és párnahuzat kék színű, mesefigurás. A lepedőjük Mickey egeres, méter áru boltban vettem anyagot, és megvarrtam belőle, mert a sima fehér lepedőt kidobálták.

Plüssöket raktam a szekrényre, volt Pamperses játéktárolójuk, de ez eltört, és elég baleset veszélyesnek találtam. Így most textil játéktartóban tároljuk a dolgaikat.

Itt is vannak jó matricák, ezeket Te ragasztod a fantáziád szerint :)

[link]

2011. aug. 11. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Saját képeket sajnos nem tudok, de íme néhány saját tapasztalat.

Szerintem nem érdemes egy gyerekszobát egy "téma" köré rendezni, pl Micimackós tapéta, szőnyeg, lámpa, mert az időközben beszerzett játékok, kisszékek stb kevésbé "passzolnak" majd az összképbe. Ugyanezért nem érdemes bizonyos egész szobát uraló színárnyalatokban sem gondolkodni (pl minden bézs és zöld). Nálunk a pelenkázóasztal mögött a fal halványbarna, és csurig van kéznyomokkal. Ha fehér lenne, simán le tudnám festeni, de így kénytelen leszek majd megint kikevertetni egy doboz Jupol akárhányast, ami persze nem is lesz ugyanolyan árnyalatú, mint az eredeti. A másik falat leöntötte kakaóval, a harmadikra cseresznyelé fröccsent és sorolhatnám.

Szóval, ha elköltözünk, az új gyerekszobában ezek lesznek:

- fehér fal - erre aztán lehet mindenféle képeket, saját alkotásokat rakni, és kitűnően passzol minden kék, zöld, piros stb kisbútorhoz és kiegészítőhöz;

- mosható rongyszőnyegek (újszülött korában volt, hogy átspriccelt a kaki apuka válla felett a szőnyegre)

pl:

[link]

- jól tisztítható lakkozott fenyő és fehér polcok, bútorok, amik esetleg a későbbiekben bővíthetők, vagy nem néznek ki cikisen akkor sem, ha idősebb a gyerek, pl:

[link]

Ez mondjuk nem lakkozott, de lehet, hogy lelakkoznám valami bababarát lakkal. Ehhez lehet mindenféle színes tárolót is venni.

- A pelenkázóasztal mellett legyen sok olyan tároló, amiben elférnek a kenőcsök, popsitörlő, pelenka, ruhapelus, vagyis amire pelenkázás és öltöztetés közben szükség lesz. Pl. nálunk a pelenkázóasztal egy egyszerű ikeás komód, amire apukámmal csináltattam egy gyúródeszka-szerűséget, ez van rászorítva a tetejére (később le lehet szedni, és sima komódként használni), és rá egy pelenkázó-szivacs (nem tudom, mi a neve). A komód fekete gombjait lecseréltük színes virágos fogantyúkra (de van fiúsabb is). Mellette egyik oldalon egy kisebb fehér fiókos szekrény, a másik oldalon egy ilyen:

[link]

a fiúsabb változat:

[link]

Hirtelen ennyi.

2011. aug. 11. 16:39
 4/5 A kérdező kommentje:
nagyon aranyosak vagytok köszönöm!sok jó ötletet adtatok!
2011. aug. 11. 21:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyet értek az utolsó válaszolóval. 80*160-as fenyő kiságya van a fiamnak, az asztala és a széke ikeás(

[link]

[link] melyen mindössze annyit módosítottunk, hogy az asztalra került még egy furnérlemez (vékonynak találtuk, s féltünk, ha felmászik, beszakad), s az egészet lelakkozta apa, így könnyen tisztítható (egyedül a zsírkrétanyomokat kell ciffel lesúrolni, a többi vizes ruhával letörölhető), a játékai trofast tárolóban vannak (lego, duplo, fa építőkocka, kisautók, konyhai műanyag edények, tüskejáték stb. külön-külön dobozban, így könnyű rendet tartani), illetve van még egy 90*120*30 fenyő könyvespolca, amin a nagyobb autói sorakoznak. A könyvei az ágya feletti fenyőpolcon (trofast alapján készítette apa) vannak. A laminált padlón pedig egy bambuszszőnyeg (ezen nem mocorog az ikeás vasúti szett). Az ágytakarója olyan színű, mint a trofast zöld doboza. Így minden harmonizál egymással, a zöld és a fenyő otthonos és megnyugtató. A falon van még pár macicsalád mindennapjait ábrázoló keretes kép (régi darabok, megörököltük az unokatesótól). A fal egyébként fehér, az ágya körül és a kis asztala mögött tört fehér falvédővel, fehér függöny az ablakon. Abszolút visszafogott és egyszerű, de imádja.

2011. aug. 13. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!