Anyuka betegeskedése alatt mit csináltok a gyerekkel?
Hát én az alábbiakat teszem/tenném ilyenkor : Algopyrin (vagy erősebb gyógyszer), citromos tea kortyolgatás egész nap, vitaminok (elsősorban c) plusz szopogatótabletta a torokra, aznap nem nagyon kimozdulni, sokat szellőztetni.
Este neocitran por, -vagy más, ami hat alvás alatt és reggel valamivel jobb lesz. Utána elölről az egész, míg nem javulok.
Engem műtöttek a két hónapos anyatejes babám mellett, bizony a család az, akit ilyenkor be kell vetni.
Apa szigorúan szabin, meg a nővérem segített.
Szia!
Én május végén elkaptam egy rota fertőzést az ovisoktól. Mit ne mondjak, a gyerekeim a folyosón, én meg a wcn. Onnan kukkoltam őket, próbáltam mesét olvasni, labdát gurigattam nekik, és volt tv nézés is. Amikor apa hazajött, átvette a stafétát. Én kórházban landoltam pár nap múlva:)
Aztán július elején 39 fokos láz, torok és fülfájás. Semmit nem szedtem, nem pihentem. Betegen lementem velük a kertbe, bent a lakásban is játszottam velük. Szarul voltam, de mindent megcsináltam úgy, mint máskor. Ez a betegség nem gyötört meg annyira, mint az előző. Pedig ekkor semmi segítségem nem volt. A csúcs az volt, hogy miután elmúlt a lázam, elment a hangom is, mert hangszálgyulladásom lett. Na, szerinted hang nélkül mit csináltam? Ugyanúgy mindent, csak nem tudtam rendesen beszélni, a gyerekek (1.5 és 3) nem értették mit mondok, sokszor csak nevettek rajtam és kihasználták az állapotomat.
Bármilyen nyavaját összeszedek, ugyanúgy végzem a gyereknevelést és házimunkát, kivéve a hányós-fosós vírusoknál...
Jobbulást és sok c vitamin!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!