Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyuka betegeskedése alatt...

Anyuka betegeskedése alatt mit csináltok a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Már mint én vagyok beteg, lázas, torokfájós, és senki nincs a közelben aki más foglalkozhatna a lányommal. Alig bírok fent lenni, de őt sajnálnám egész nap mesenézéssel lekötni. Apuka estig dolgozik, más nincs a közelben!
2011. aug. 3. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát én az alábbiakat teszem/tenném ilyenkor : Algopyrin (vagy erősebb gyógyszer), citromos tea kortyolgatás egész nap, vitaminok (elsősorban c) plusz szopogatótabletta a torokra, aznap nem nagyon kimozdulni, sokat szellőztetni.

Este neocitran por, -vagy más, ami hat alvás alatt és reggel valamivel jobb lesz. Utána elölről az egész, míg nem javulok.

2011. aug. 3. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Pedig ebben az esetben sajnos marad a mesenézés... Esetleg társasozhatsz vele, azt fekve/ülve is lehet és nem megerőltető.
2011. aug. 3. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:
ezt persze akkor, ha nem szoptatsz már. Ha igen,akkor max. 1 algopyrin naponta, és a neocitran kilőve.
2011. aug. 3. 15:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem szoptatok, 2,5 éves a lányom. Köszönöm a jó tanácsokat.
2011. aug. 3. 15:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Engem műtöttek a két hónapos anyatejes babám mellett, bizony a család az, akit ilyenkor be kell vetni.

Apa szigorúan szabin, meg a nővérem segített.

2011. aug. 3. 15:18
 6/8 A kérdező kommentje:
uh, hát nálam azért nem ekkora a baj és inkább a gyerek idegesít, hogy miattam egész nap nem mozdulunk ki.
2011. aug. 3. 15:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem a kislányom 26 hós volt,mikor én tavasszal súlyos tüdőgyulladásal,lázzal feküdtem.Szegénykém ott feküdt mellettem és meséztünk,olvastunk,mondókáztunk!Azért már annyira nem picike,hogy ne értse meg,hogy most sajnos ez van,anyu beteg és fekszik!Ja és nekem sem volt segítségem (még főznöm is kellett ,főleg mikor már egy kicsit fel is bírtam kelni)!
2011. aug. 3. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én május végén elkaptam egy rota fertőzést az ovisoktól. Mit ne mondjak, a gyerekeim a folyosón, én meg a wcn. Onnan kukkoltam őket, próbáltam mesét olvasni, labdát gurigattam nekik, és volt tv nézés is. Amikor apa hazajött, átvette a stafétát. Én kórházban landoltam pár nap múlva:)

Aztán július elején 39 fokos láz, torok és fülfájás. Semmit nem szedtem, nem pihentem. Betegen lementem velük a kertbe, bent a lakásban is játszottam velük. Szarul voltam, de mindent megcsináltam úgy, mint máskor. Ez a betegség nem gyötört meg annyira, mint az előző. Pedig ekkor semmi segítségem nem volt. A csúcs az volt, hogy miután elmúlt a lázam, elment a hangom is, mert hangszálgyulladásom lett. Na, szerinted hang nélkül mit csináltam? Ugyanúgy mindent, csak nem tudtam rendesen beszélni, a gyerekek (1.5 és 3) nem értették mit mondok, sokszor csak nevettek rajtam és kihasználták az állapotomat.

Bármilyen nyavaját összeszedek, ugyanúgy végzem a gyereknevelést és házimunkát, kivéve a hányós-fosós vírusoknál...

Jobbulást és sok c vitamin!

2011. aug. 3. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!