Baj ha a 17hós fiamnak már nem forralom a bolti tejet? 2,8%-osat kap, kakaóként, napi 900ml-t.
Figyelt kérdés
2009. ápr. 6. 19:36
1/5 anonim válasza:
Ha dobozos tartós tejet adsz neki azt nem kell felforralni, a nem tartósakat viszont igen.
2/5 A kérdező kommentje:
Miért? A nem tartós,forralatlantól mi baja lehet?? :O
2009. ápr. 6. 22:17
3/5 anonim válasza:
Én már most sem forralom. 1 éves a kisfiam és eddig csak 1x kapta forralva, aztán többször nem forraltam neki. Mondjuk nem is iszik meg valami nagy mennyiséget. Nem tudom, mi baja lehetne a forralatlantól, hiszen egy ilyen korú kisgyerek immunrendszere már elég jó. A tej összetétele meg nem változik a forralástól, tehát akim érzékeny rá, az nem a forralás hiánya miatt lesz az.
4/5 anonim válasza:
Én is úgy tudom mint az első válaszoló és azért nem kell a tartós tejet forralni mert az már kezelve van ezért jobb a szavatossága. A sima tej viszont nincs kezele ezért jár le kb. 3 nap múlva. Én felforralom a gyerekeimnek.Bár hozzá kell tenni hogy én nem szeretem a tejet így nem kostolom meg hogy jó -e. Én ezért is forralom.
5/5 anonim válasza:
A sima tejet szerintem forrald mindenképp, de jobb lenne ha nem tejet adnál neki (amennyiben lehetőséged van rá), mert a gyerekek 3 éves koráig nem való a tej, mert a bélflórájuk nem képes azt elviselni. Inkább tejitalt adj neki, ami kifejezetten gyerekeknek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!