Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel foglaljam le a 1,5 éves...

Mivel foglaljam le a 1,5 éves kisfiamat?

Figyelt kérdés
Elég sokat unatkozik szegény. A játékait 10 perc után megunja. Ha kimegyünk jönne be, ha bent vagyunk menne ki. Elég sokat sétálunk, kisgyerekek közzé is járunk, de ha csak tehetné a TV előtt ülne.
2009. ápr. 6. 14:37
 1/3 anonim ***** válasza:
16%
Elég baj, hogy másfél évesen már tudja, mi az a tévé, és vágyik rá.
2009. ápr. 6. 14:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Meséskönyv? Nem muszály olvasni, inkább kérdezgesd mi micsoda, vagy ő mutasson rá arra amit mondasz. Aztán lehet zsírkrétázni és pl. közben mese CD-t hallgatni. Ez mégsem olyan mint a TV. De az én gyerekem a Legót imádja a legjobban, a Duplo az pont 1,5 éves kortól van. Ha kint vagytok meg lehet homokozni, vagy vond be, hogy segítsen a kertészkedésben.
2009. ápr. 6. 14:48
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen a tv nem a legjobb megoldás. Én most vettem észre a kislányomon, aki két éves hogy nézi a reklámokat mint ha valami csoda lenne. Persze nálunk csak este van tv nézés nekünk, őneki még soha nem kapcsoltam be mesét hogy ülj le és nézzed. Akármilyen nehéz vele a házimunkát megcsinálni, de akkor sem szoktattam tvhez. Eljön még úgy is az a korszak hogy belebújik majd a tvbe.

Amúgy lehet hogy a tiédet hamarabb kezdte el érdekelni az ilyesmi, bár annak oka van. Nem biztos hogy rossz, de nagyon szelektálj és max egy óra per nap.

Vegyél neki motort, triciklit, bébi kompot, homokozót, hintát, itt a jó idő vidd ki. Labdázzatok, focizzatok, nézzétek a virágokat, állatokat. Sétáljatok nézzétek meg a tyúkokat máshol, a kocsikat, traktorokat vagy amit lehet. Menjetek állatkertbe. Hiába kicsi azt biztos élvezni fogja.

Bent lehet rajzolni, építőzni, van ilyen nagyobb mint a lego, csak nagyobb db-okból van és nem is drága. Gyurmázni felügyelettel, festeni. Meg itt olvastam valahol hogy vidd ki adj neki egy vödör vizet és ecsetet és had fessen vele. Persze lehet hogy vizes lesz, de van tartalék ruha. :) Lényeg hogy élevezze!

Akkor bent még lehet szép állatos, igazi fényképekkel, mesés könyvet nézegetni, nagy db-os kirakót pakolgatni, lufival játszani, bár van aki fél tőle. Akkor autózni, autópályát építeni könyvekből, bújócskázni, labdát gurigatni, együtt porszívózni, takarítani, hiába kisfiú. Annyi minden van. Találd meg nála ami hat rá. Te ismered! A másik lehet a játékait is azért unja meg mert te nem ülsz le mellé játszani, persze ezt nem tudom így, vagy mert túl sok van előtte.

Pont most teszteltem a lányom, két éves, tán írtam feljebb, mutattam neki, vagy mondtam neki valamelyik játék nevét hogy játszon azzal, erre ő annyira kereste a szemével hogy nem látta hol van. Idáig mondjuk nála nem volt gond, mert mindig elvette amivel játszani akart, játszottunk, de most lehet elteszek párat én is, mert lehet már túl sok. Néha már nekem is az!

Úghogy hajrá!!! Majd írd le hogy alakultak a dolgok!!!

2009. ápr. 6. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!