Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem lehet megmondani...

Miért nem lehet megmondani már kiskorában a gyereknek, hogy hogy lesz a baba? Miért kell titkolni a szexet?

Figyelt kérdés
Még nincs gyerekem, de kíváncsi lennék, hogy miért szokás a gyerekeket mesékkel (gólya) és finomított verziókkal (összebújik a nő és a férfi) áltatni? Tényleg nem értem, hogy miért nem lehet elmondani, hogy úgy lesz a kisbaba, hogy a fiúk bedugják a kukijukat a lányok puncijába.
2011. júl. 20. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

nekem először olyan 3-4 éves koromban mondták, amikor az öcsémmel terhes lett anyukám: azt mondták, h ha apa és anya szeretik egymást, és nagyon szeretnének egy babát, sokat gondolnak rá, akkor sikerül, és lesz baba.

mondjuk nekem ettől lett egy olyan enyhe parám, h mi van, ha én is sokat gondolok egy kisbabára, v szeretnék egyet, és én is terhes leszek, pedig még nem akarok az lenni, mert kicsi vagyok xD

aztán kb elsős koromban az osztályunkban vmi hülye kiscsaj adta elő mindenkinek h valójában mi a szex, nekem elsőre kicsit sokkoló volt ez a kukit bedugják a punciba dolog, olyan durvának, nyersnek tűnt.

aztán anyukám pár évvel később odaadott nekem egy gyerekeknek készült felvilágosító könyvet, de akkor már tudtam abból mindent.

2011. júl. 21. 02:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Inkább ne úgy mondd, hogy a fiúk beteszik a kukijukat a lányok puncijába, hanem a férfiak teszik a kukijukat a nők puncijába. Ha fiúkat és lányokat mondasz, félő, hogy ő is kiakarja próbálni. A legjobb mindig az igazság, a korának megfelelő szavakkal!!! Borzasztó nagy hülyeségnek tartom a gólyamesét és társait!!!
2011. júl. 21. 07:31
 13/14 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, itt egy link arról, hogy szakember szerint, hogyan kell a gyerekeket felvilágosítani. Előző voltam.

2011. júl. 21. 07:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Miért, nem lehet elmondani?

Na jó, nem kell kitérni szado-mazo jelenetekre meg mindenféle segédeszközökre, de ha utánanézel akár itt is hasonló kérdéseknek, sok szülőnek sikerült úgy megfogalmaznia a dolgot, hogy igaz is legyen, benne is legyen a lényeg, ijesztő se legyen. Ennek a mikéntje életkorfüggő.

2011. júl. 21. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!