Mit csináljak, ha a lányomnak nem megy a wc-n a kakilás?
Sok ilyen kisgyerek van.
Ha legközelebb kakilnia kell, üljön a vécére, de mondd meg neki, hogy nem muszáj erőlködnie, majd ha akar, magától kijön. :) Addig hadd trónoljon. Ha ismét sírva fakad, nyugtasd meg és bátorítsd, hogy egyszer úgyis sikerülni fog. :)
Szerintem meg lehet, hogy már kicsit késő is vagytok. Kisebb korban könyebb az átszoktatás. Mikor kezdtétek a próbálkozást?
Ez azért gond, mert így akkor se az oviban se az iskolában nem fogja tudni elvégezni a dolgát. Bár tudom, hogy a legtöbb gyerek hazaviszi, mert pont az a baj, hogy még a nyugodt körülmények, alapvető higiéne sem biztosítottak ezeken a helyeken.
De van egy javaslatom is, ha a kissámli nem fér.
Lehet kapni a WC-khet szűkítőt. Ha azt felteszitek, akkor talán még nagyobb biztonságban érezheti magát.
De még valami eszembe jutott: mi lenne, ha az ajtóra szerelnétek az ő lábmagasságához mérten egy lehajtható kis "polcot", amire rá tudja tenni a lábát.
Szia, szerintem is a gond, hogy nem ér le a lába, úgy sokkal nehezebb, nem tud támaszkodni semmire. Próbáljatok meg a lába alá tenni valamit, bármit, hátha sikerül!
Amit az utolsó írt, nagyon jó ötlet, hogy az ajtóra szereljetek föl valami lehajthatós lábtartót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!