Mit csináljak, ha a kislányomnak pisilni kell, de nem jön neki semmi?
Figyelt kérdés
ma jöttünk haza a nagyszülőktől, reggel indultunk, most értünk haza. reggel náluk pisilt, azóta nem. ha utazunk akkor nem szeret pisilni, olyankor inkább tartja hazáig. most ráült a wc-re de nem jön neki, pedig érzi, hogy kell. mit csináljak? van valami módja, hogy tudjon pisilni?2011. júl. 16. 14:32
11/18 anonim válasza:
Tornázzatok, ugráljatok, csináljatok lazító gyakorlatokat!
12/18 A kérdező kommentje:
miközben ugrándozik legyen pucéran a kádban, hogy a pisi egyszerre csoroghasson? a nuni stimulálása segíthet?
2011. júl. 16. 15:15
13/18 A kérdező kommentje:
meddig várjak eredményre?
2011. júl. 16. 15:35
14/18 A kérdező kommentje:
mikor vigyem orvoshoz?
2011. júl. 16. 15:36
15/18 anonim válasza:
Üljön bele kamillás fürdőbe, de az is használhat a masszírozza a hasát és a punciját. Ha pár órán belül nem pisil, vidd orvoshoz.
16/18 anonim válasza:
még mindig nem pisilt?
vagy miért emelted ki a kérdést?
amúgy fektesd le a kádba jó sok meleg vízbe,egyen dinnyét a vízhajtó hatású
17/18 anonim válasza:
Én csak most olvastam a kérdésed. Ilyen esetben csak a záróizmok teljes ellazítása segít. Jártam már úgy, hogy túl sokáig tartogattam, és éreztem, hogy kellett, de hiába akartam, nem jött. Csak az izmok kiengedésével, nagyon lassan, de megindul.
25/N
18/18 anonim válasza:
Ha rendszeres a probléma, kérj segítséget nevelési tanácsadóban (esetleg védőnőnél), ott a szakemberek javasolnak továbbiakat, lesz rálátásuk, hogy szükséges-e elsőként szervi kivizsgálás, hogy azt ki lehessen zárni, de nagyobb eséllyel szorongás a probléma oka - ez esetben a nevelési tanácsadóban tudnak segíteni pl. játékterápiával, mely által egyrészt képet kapnak a kislány szorongásairól, másrészt képesek feloldani -szintén játékon keresztül- a feltételezett szorongástartalmat. Vidd el a rajzait is, ha már szokott rajzolni. Én mindig javaslom a szülőknek, hogy dátumozzák és őrizzék a gyermekük rajzait, utólag lehet szortírozni oly módon, hogy régebbről elegendő csak heti 1-2 rajz, az aktuális utóbbi hetekből azonban mindet javaslom megőrizni; kommentezni is érdemes (pl. a rajzlap hátulján), hogy mi mit ábrázol a gyermek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!