Biopszia szükséges a lisztérzékennyé nyilvánításhoz, vagy a vérvétel után már megkapjuk a hivatalos papírokat?
2 éves fiú, a korához mérten magas, 98 cm magas és 17kg. Csak a hasa nagy és kemény. Ezért mentünk el gasztroenterológushoz, meg azért is mert van egy kis köldöksérve és kiakartam zárni más betegséget mielőtt megműtenék. Nem szeretném a biopsziát, mert két belgyógyászt is felhívtam,akik várnának még vele. Először kiakarják zárni a kandidát, meg a többi kórokozót-mert tévesen ezeket a betegségeket is lisztérzékenynek nyilvánítják a vérkép alapján. ----hozzáteszem, ezek az orvosok nem látták a vérképünket, ők is megvizsgálnák a fiam, hogy kizárják a többi kórokozót. Ennyi. Az interneten keresgélve úgy látom én vagyok az egyetlen anyuka , aki nem nyugszik bele a leletekbe és próbál másba kapaszkodni. Ha még egy doki azt mondja, hogy lisztérzékeny, akkor elhiszem, de utána akarok járni. Még mindig nem értem minek a biopszia, ha a vérvétel pozitív? Ha a transglutaminase pozitív, valószínű a biopszia is az lesz.
"Általában fordítva nem biztos. Vagyis, ha a vérvétel negatív, a biopszia még lehet pozitív. Sajnos, a vérvétel nem 100%, ezért kell a biopszia.
Pikkpakk megvan az egész, lehet kábítót kérni és akkor nem olyan vészes. Bár kisgyereknél azért nem egyszerű:("- Mit jelent hogy nem olyan egyszerű? Egy csövet ledugnak a torkán és kész? Na én ettől akarom megkímélni. Ha elkezdem a diétáját, akkor úgyis meg kell szünnie a haspuffadásnak. Akkor biztos hogy lisztérzékeny. Túlaggódom? -bocsánat ha hülyeséget írok, de nagyon érzékeny gyerekről van szó, aki mindenért sír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!