Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 és fél éves kisgyereket...

2 és fél éves kisgyereket mennyire kell bevonni a babavárásba, ha jön a kistesó? Tapasztalat szerint mennyire érdeklődőek az ilyen korúak, mikor jönnek a kérdések?

Figyelt kérdés

A lányom azt már tudja, hogy anya pocakjában kistesó van, először ki is akarta onnan szabadítani, de teljesen érthetően ennél jobban nem érdekli. Mivel még ne nő nagyon a hasam, fel se tűnik neki. De ha már jól látható lesz a pocakom, fog kérdezősködni? Mik a tapasztalataitok?

(Gondoltam, megkapja a Sehány éves kislány c. könyvet, azt kicsi koromban én nagyon szerettem, de ha hülyeségnek gondoljátok, beszéljetek le. Nem akarom tukmálni neki a babavárós témát...)

2009. márc. 31. 17:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 év van a két gyerek között. Nálunk bevált hogy mindenbe bevontuk.Elvittük vásárolni kikértük a véleményét és a legfontosabb hogy az orvoshoz is magunkkal vittük. Nem érezte azt hogy kirekesztjük hogy ő már nem fontos. Soha nem felejtem el mikor először mentünk az orvoshoz és megnézte az ultrahang képet és közölte hogy ott a baba, pedig akkor még nem mondtuk neki hogy lesz kistesó. Ami nálunk nagyon bevált még és csak ajánlani tudom ,hogy amikor mentek majd fájásmérésre akkor is vigyétek magatokkal. Saját szemével kell látnia hogy ha bemész nem maradsz ott hanem ki is jössz. Ez segít abban amikor kórházban leszel a picivel.Persze figyeld hogy reagál mindenre és persze erőltetni nem kell, de általában tetszeni szokott hogy ők is választhatnak és hogy segíthetnek.

Amikor már nőtt a hasam volt hogy hozzábújt, beszélt hozzá teljesen magától. A pocaklakó pedig mindig megnyugodott amikor a tesó beszélt hozzá.

Azóta is elválaszthatatlanok. Imádják egymást, szint nem is látnak egymás nélül. (Pedig külön neműek)

A könyvet nem ismerem de biztos nem ártasz vele.Bizz a nagyban ilyen korban már nagyon okosak.Majd ő eldönti mennyire akar részt venni a babavárásban.

Ja és persze amikor vásároltok azért ő se maradjon ki.

2009. márc. 31. 18:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! A fiam meg a lányom közt 27 hónap van. Mondtuk neki,hogy lesz kistesó anya pocijába van. Simogatta puszilgatta mindíg mondta ott a baba. Mi is bevontuk mindenbe. Kenegette a hasam beszélt a picihez. Most a harmadikat várom és jönnek velem a dokihoz. A dokitól a fiam kérdezte meg, hogy mi lesz, meg ha nem hallgatta meg a szívverését, akkor rászólt. Itthon nagy élménnyel meséli, hogy látta az öcsit a tévébe és milyen aranyos. A lányom még nem igazán fogja fel, mert ő 14 hónapos. Egyébként a fiam olyanokat kérdez, hogy hol jön ki a baba. Én szépen elmagyaráztam neki. Én feleslegesnek tartom a gólya mesét, mert nem hülyék a gyereke, csak kicsik. Nálunk pl.az oviban egy kislány elmesélte a teljes szülést a többi gyereknek, és én nem akarom, hogy ha az én gyerekem is majd megy, hall valamit és azzal jöjjön haza,hogy anya hazudtál. Inkább őszintén elmondom neki amire kíváncsi.
2009. ápr. 1. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!