Mit csináljak ha a két lányomnak egyszerre kell pisilnie vagy kakilnia, de csak egy wc van itthon?
elég bizarr ez a két gyerek ül egy vécén dolog. :D
szerintem is szedd le a wc-ről a trónbitorlót.
nem ő szólt először, így járt, neki marad a bili.
legyél erélyes, igazságos. tanulja meg, hogy be kell tartani a szabályokat.
nincs túl nagy valószínűsége, hogy pont akkor pottyant a földre, mikor átteszed a bilire.
Szia!
Szerintem is az egyik nap az egyik, másik nap a másik módszer a jobb! A bilit mint mondtad utálják így szerintem vagy ez, vagy az amit itt a következetességről mondtak!
Az akaratosabbik lányod "előnyt élvez" az érzékenyebbel szemben! Az érzékenyebb szól hogy wc-zni kéne a másik meg berohan előtte és nem csinálsz semmit... Nem szólsz rá hogy a húgodnak/nővérednek kellett előbb mennie! És mivel a másiknak 20 perc míg kakil addig az érzékenyebb akinek tényleg kell bugyiba csinál!
Te mit csinálnál ha 20 percet várakoztatnának amikor érzed hogy kell? Ugyanezt!
Én leszedném a wc-ről de csak azért mert ha Őt hagyod akkor tuti a fejedre fog nőni és a tesóját is nagyon elfogja nyomni...
Sztem két módszer közül választhatsz:
1. Egyezzetek meg, hogy egyik nap az egyik ülhet a wc-re, másik nap a másik. Ez legyen örök érvényű szabály, könnyű megjegyezni, és mentesülsz az "igazságszolgáltatás alól.
2. Az mehet a wc-re, aki előbb szól! És ha az akaratos beelőz, akkor igenis le KELL szedni az ülőkéről, és a másikat odaültetni! Nem hagyhatod, hogy ennyire uralkodjon a tesója felett! Gondolj bele, hogy mit érezhet az amúgy is érzékenyebb lelkű: anya a másiknak kedvez, pedig én minden jól csináltam ami tőlem telt (szólt időben, szófogadó, szabálykövető). És én járok rosszul, megszégyenülők (bekakilás, és annak átélése, hogy mellőzve van a tesóm miatt, az érdekeit nem védik, ki van szolgáltatva).
Ez persze némileg sarkítás, és nyilván nem tudatos eszmefuttatás a részéről. De attól még ezt mind átéli!!!
Neked kell odafigyelned, hogy kiállj érte, és megtanítsd kiállni magáért. Nem hagyhatod, ahogy az erősebb jellemű elnyomja és zsarnokoskodjon felette. Ez is a szülői feladat része.
Találd ki, hogy melyik utat akarod követni, és aztán ragaszkodj hozzá. Sajnos ha ennyire nagy dominanciakülönbség van ,akkor ez beavatkozást igényel. Remélhetőleg idővel némileg kiegyenlítődnek az erőviszonyok - ez ugye rajtad is múlik -, és képesek lesznek kompromisszumos megoldást5 találni önállóan.
De addig neked kell egyensúlyt teremteni.
egy gyógypedagógus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!