3 év körüli egyke gyermeketeket hogyan foglaljátok le a 4 fal között?
Nekem már semmi ötletem sincs! Már mindent 1000x csináltunk, meguntuk de nagyon. Beteltünk a csigabiga gyurmázással, napocskarajzolással, építőkockával, kirakóval, úgy általában a szőnyegen tötymörgéssel, a 3 év alattiaknak való játékokkal. Ciki, de nekem is tele a puttonyom és zéró a további fantáziám. Őszintén szólva egyedül a kert is dögunalom, de az is csak késő délután jöhet szóba a hőség és az erős sugárzás miatt.
Ti mivel töltitek ki a napot???
Írok néhány ötletet, hátha:
- Gyurmából készítsetek sünit, és félbetört fogpiszkálókat szurkáljatok bele tüske gyanánt. Szintén gyurmából szaggassatok ki tortát, majd köménymaggal, borssal, szegfűszeggel, rizzsel díszítsétek fel, ajándékozzátok meg a babákat, plüssállatokat. Megismertetheted a nyújtófa használatával is, de különböző sütiformákat is szaggathattok. Főzőcskézéshez készíts gyurmából zöldségeket, amit feldaraboltok kis műanyag késsel, mielőtt beletennétek a fazékba.
- Ujjfestékezzetek. Készítsetek tenyérlenyomatot, falevéllenyomatot. Préseljetek le virágokat.
- Színes újságot vagdalj szét apró darabokra, s ezt ragasztgassátok fel egy lapra.
- Játszatok vendégváróst. Főzzetek kávét, terítsetek meg, a gyurmasüti lehet a vendégváró.
- Sormintázzatok az építőkockákból (színek vagy formák szerint attól függően, hogy natúr vagy színes kockáitok vannak).
- Labdázzatok. Tanítsd meg gurítani, elkapni, visszadobni.
- Bújócskázzatok, játszatok hideg-langyos-meleg játékot.
- Tornázzatok: pipiskedjetek, járjatok sarkon, külső-, belső talpélen, guggolva járjátok körbe a szobát. Tanítsd meg talicskázni, bukfencezni.
- Rajzoljatok ellentétpárokat (rövid-hosszú, kövér-vékony, mosolygós-szomorú, magas-alacsony).
- Olvassatok mesét.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Egyébként én beszereztem néhány 3 év felettieknek való játékokat, s azokkal is próbálkozunk. Ha szereti a tiéd a kirakókat, a Lük Bambinot nagyon tudom ajánlani. Vagy különböző, foglalkoztató jellegű matricásfüzetet. Mi pl. tegnap egy fél órát csak matricáztunk.
Köszönöm a válaszaitokat, megy a zöld kéz :)
Este igyekszem írni, most zúzás van :/, próbálom kézben tartani az eseményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!