Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 év körüli egyke gyermeketeke...

3 év körüli egyke gyermeketeket hogyan foglaljátok le a 4 fal között?

Figyelt kérdés

Nekem már semmi ötletem sincs! Már mindent 1000x csináltunk, meguntuk de nagyon. Beteltünk a csigabiga gyurmázással, napocskarajzolással, építőkockával, kirakóval, úgy általában a szőnyegen tötymörgéssel, a 3 év alattiaknak való játékokkal. Ciki, de nekem is tele a puttonyom és zéró a további fantáziám. Őszintén szólva egyedül a kert is dögunalom, de az is csak késő délután jöhet szóba a hőség és az erős sugárzás miatt.

Ti mivel töltitek ki a napot???

2011. júl. 11. 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ebben a cipőben járunk!Reggel korán bolt,hazaérünk segítkezik nekem takarítani főzni,aztán délig leülünk játszani:traktorozunk,rajzolunk,építünk,táncolunk,mesét nézünk!Délben alszik 2 óráig!felébred eszik stb.....onnantól 4 óráig húzom az időt de már én sem tudok több ötlettel előállni,4 után medencézik aztán pedig hűvösbe játszik 6-7 óra fele meg csavargunk mama,barátnő,játszótérstb!Nektek hogy telik egy napotok?kíváncsi vagyok megírod nekem?kisfiú,kislányod van?
2011. júl. 11. 14:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is nayon tudok vergődni, bevallom őszintén....2,5 éves mult a fiam. Felkel, kis mesenèzés, házimunka velem (szegény, biztos élvezi): mosógépbe ki bepakol, mosogatógépbe ugyszintén, porszivóz, felmosóval jön utánam,stb...köuben autózunk egyet, kirakó, olvasunk. Ma uszodáztunk délelött. Alvás ebéd után. Addig netezek, pihenek, olvasok. Délután kert. Én is unom. Kispancsolót raktam ki, de nem érdekli. Bujocskázunk a bokrok között, vettem egy locsipisutolyt, azzal szórakozunk a kutnál, virágot locsol. Vagy játszótér, vagy séta vhova. :(
2011. júl. 11. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Írok néhány ötletet, hátha:

- Gyurmából készítsetek sünit, és félbetört fogpiszkálókat szurkáljatok bele tüske gyanánt. Szintén gyurmából szaggassatok ki tortát, majd köménymaggal, borssal, szegfűszeggel, rizzsel díszítsétek fel, ajándékozzátok meg a babákat, plüssállatokat. Megismertetheted a nyújtófa használatával is, de különböző sütiformákat is szaggathattok. Főzőcskézéshez készíts gyurmából zöldségeket, amit feldaraboltok kis műanyag késsel, mielőtt beletennétek a fazékba.

- Ujjfestékezzetek. Készítsetek tenyérlenyomatot, falevéllenyomatot. Préseljetek le virágokat.

- Színes újságot vagdalj szét apró darabokra, s ezt ragasztgassátok fel egy lapra.

- Játszatok vendégváróst. Főzzetek kávét, terítsetek meg, a gyurmasüti lehet a vendégváró.

- Sormintázzatok az építőkockákból (színek vagy formák szerint attól függően, hogy natúr vagy színes kockáitok vannak).

- Labdázzatok. Tanítsd meg gurítani, elkapni, visszadobni.

- Bújócskázzatok, játszatok hideg-langyos-meleg játékot.

- Tornázzatok: pipiskedjetek, járjatok sarkon, külső-, belső talpélen, guggolva járjátok körbe a szobát. Tanítsd meg talicskázni, bukfencezni.

- Rajzoljatok ellentétpárokat (rövid-hosszú, kövér-vékony, mosolygós-szomorú, magas-alacsony).

- Olvassatok mesét.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Egyébként én beszereztem néhány 3 év felettieknek való játékokat, s azokkal is próbálkozunk. Ha szereti a tiéd a kirakókat, a Lük Bambinot nagyon tudom ajánlani. Vagy különböző, foglalkoztató jellegű matricásfüzetet. Mi pl. tegnap egy fél órát csak matricáztunk.

2011. júl. 11. 15:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, megy a zöld kéz :)

Este igyekszem írni, most zúzás van :/, próbálom kézben tartani az eseményeket!

2011. júl. 11. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!