2-3 éves gyerekednek mi a kedvenc reggelije, ebédje?
3 éves,fiú
pörkölt tarhonyával,brassói,kolbász,sült krumpli,görög sali,bundás kenyér
Reggeli: műzli tejjel, Nutellás kenyér, vajas kenyér felvágottal, sajtos-vajas kenyér, lekváros kenyér, joghurt belevágott gyümölccsel, virsli, tojásrántotta, bundáskenyér, kakaó, péksütemény.
Ebéd: Amit mindnyájan szeretünk, a lényeg, hogy főzött étel legyen. Ide nem írnék tippeket, úgyis tudod, hogy mit szeret a gyermeked.
Reggelire müzli, tejtermék, péksüti, semmi extra.
Ebédre szíve szerint tésztát enne tésztával, igaz, nagyon sokféle és változatos olasz tésztaételt ismerek, de azért heti egy alkalomnál többször nem nagyon szeretek neki ezt adni (bár nekem is nagy kedvencem).
Ezenkívül rántott hús, pizza a nyerő.
Első vagyok
képzeld megeszi,minden barátnőm ezen csodálkozik,én meg nem győzöm szedni neki:)
2,5 éves lány
reggelire kakaózik, néha vajas kenyér, néha pogácsa, de általában elég neki a kakaó
ebédre általában a nagy semmit eszi, de amit 10-ből 5-ször megeszik: virsli, tarhonya, rizs, husi, párizsi, vaniliás puding, főtt répa, krumplipüré, hát ezekből kb 5 kanállal, egyébként tényleg fényevő, alig eszik valamit
reggeli: csak tej, vagy tej és müzli, esetleg hozzá macikávé. "normális" reggelit sosem eszik szinte.
ebéd: sokmindent megeszik, zöldséget is, húst is, sőt a hús a mindene, legjobban a húslevest+benne a husit, rántott csirkecombot, sült csirkecombot szereti. spagetti vmilyen feltéttel. legutóbb sóskából zabált be, 3x kért. ma meg káposztás tészta volt, abból is 2x kért. almalevest imádja. bármilyen halfilét paprikás lisztben kisütve nagyon szereti, hozzá salátát is, uborka, paradicsom, paprika....
de mondom, szinte mindent megeszik, persze nem mindenből ugyanannyit, amit nem hajlandó, sosem ette meg: töltött káposzta és töltött paprika.
nálunk egyébként az nagyon bejön, ha ő segít csinálni az ebédet, pl. segít megtisztítani a zöldbabot, vagy panírpzni a cukkinit....
ő is lány, és szintén 2,5 éves.
Az én lányom is 2 és fél éves és elég egyhangú az étkezése, mert a gyümölcsök és főzelékek elég ritkán mennek nála.Amit megeszik reggelire: kakaó,lekváros bukta, melegszendvics, füstli majonézzel, csokigolyó tejben, bundáskenyér tejföllel, néha a párizsis kenyeret és zsömlét is, de csak ha friss és épp akkor hoztam.
Ebédre: tésztás ételek, lángos, pizza, krémlevesek levesgyönggyel, borsóleves, paradicsomszósz, húst szinte egyáltalán nem eszik, még csirkemellt sem. Régebben ette a párizsiasan rántott csirkemellt. Ami még megy az a núdli, palacsinta, halrudacska, sültkrumpli, tejberizs nesquik kakaóval, tejbegríz. Szóval egy csomó egészségtelen és hízlaló tésztaféle. Ez van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!