S. O. S. Ha tartozásom van pl. a Vodafone-nál, akkor
elvehetik tőlem a gyest?
Figyelt kérdés
Ma csak a családi pótlék érkezett meg, pedig egyszerre szokott jönni a Gyes is vele. Létezik, hogy a Vodafone lefogta a gyes-t? Borzasztóan kétségbe vagyok esve, mert egyedül maradtam a kislányommal és havi 12.200Ft-ból nem tudunk megélni. Pláne, hogy 2 hete megállapították róla, hogy asztmás, a gyógyszerei 90%-osan is 2000Ft körül vannak. Ezt komolyan megtehetik? Ráadásul tartozásom is úgy van, hogy mobilinternetem volt, késve fizettem a számlát, de befizettem. Ám mivel a rendszerük "úgy érzékelte" hogy nincs fizetve határidőn belül, felmondták a szerződést. Ezért a kötbért akarják velem megfizettetni. Én nem akartam megszüntetni az előfizetést, vállaltam volna, hogy továbbra is fizetem, erre ők inkább a nyakamba varrtak több tízezer forint tartozást. És akkor képesek lefogni a Gyesből? Hívom az államkincstárt nem veszik fel a telefont, gondolom már letelt a munkaidő.... én meg azóta folyamatosan csak bőgök, mert nem tudom mi lesz így velünk. Aki számlára kapja a gyest, annak megérkezett ma?
Valamilyen oknál fogva nem utalták a gyest, de az tuti, hogy nem a szolgáltató tiltatta le.
Hurrogjatok le ha hülyeséget írok, de én úgy tudom, hogy segélyből nem lehet ilyen dolgokat letiltani. Legalábbis 56 éve amikor még áruhitelesként dolgoztam ,akkor mi azért nem adtunk segélyre hitelt, mert ha az adós nem fizet abból nem lehet letiltani.
Nem lehet, hogy nem töltötted ki azt a papírt amit vissza kellett nekik küldeni, hogy nem folytatsz 6 óránál többet igénybe vevő keresőtevékenységet?
2011. júl. 4. 15:18
22/27 anonim válasza:
Nem 56 éve, hanem 5-6 éve. :)
2011. júl. 4. 15:20
23/27 A kérdező kommentje:
Milyen papírt? :O Vissza kellett küldeni valamilyen papírt? Én nem kaptam semmi ilyesmit. Hát ezt nem hiszem el... Már nem az első alkalom, hogy nem érkezik meg egy-egy fontos levél vagy küldemény.
2011. júl. 4. 15:38
24/27 anonim válasza:
Konkrétan nem tudom, csak hallottam róla, hogy küldtek ki a gyesen lévőknek nyilatkozatot amit ki kellett tölteni, hogy nem állsz 6 órát túllépő munkaviszonyban.
De ez csak egy tipp.
Ha holnap sikerül valamit kideríteni írd meg légyszi.
2011. júl. 4. 17:07
25/27 A kérdező kommentje:
Hát képzeljétek el, hogy az utolsó válaszadónak volt igaza. Telefonálgattam az államkincstárnak, de nem vették fel a telefont, így neten találtam egy másik telefonszámot, ami fent pesten csörgött ki. Na ott már tudtak nekem segíteni. Május 31.-ével beszüntették a gyes folyósítását, mert nem küldtem vissza azt a nyilatkozatot, hogy nem végzek 6 órát meghaladó munkát. Mondtam a hölgynek, hogy én nem kaptam meg azt a bizonyos papírt, ekkor derült ki, hogy a lakcímem nem lett átírva és valószínűleg a régi címemre küldték ki a levelet. Na úgyhogy azt mondta a hölgy, hogy minél hamarabb menjek be az államkincstárhoz a lakcímkártyám fénymásolatával, valamit írjak egy nyilatkozatot, hogy nem dolgozok és haladéktalanul adjam be. Holnap első dolgom lesz bemenni. :( Remélem, hogy azért az e havi pénz nem fog elveszni. :( Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét.
2011. júl. 4. 19:55
26/27 anonim válasza:
Szia!
Hát valahol örülök, hogy igazam volt, mert így legalább tudjuk, hogy mi a gond, és ez orvosolható probléma. A pénzed nem veszik el, de az lehetséges, hogy csak a jövő hónapban fogják küldeni az e havival együtt. Próbáld megbeszélni az ügyintézővel, hogy Nektek nagy szükségetek van erre a pénzre, és legyenek szívesek hóközi utalással küldeni. Talán szerencséd lesz. Nekem más okból kifolyólag ugyan, de 3 hónapig nem küldték a pénzt. 01.01-től igényeltük, április közepén kaptam meg visszamenőleg is, és akkor is csak úgy, hogy már felső vezetőt kértem a telefonhoz hogy panaszt tegyek.
2011. júl. 4. 22:46
27/27 A kérdező kommentje:
Hát igen, kicsit én is megkönnyebbültem, hogy emiatt nem érkezett meg a gyes. Ez még mindig a jobbik eset, mert ha a vodafone vonta volna le akkor kb. 2-3 hónapig nem is kaptam volna pénzt. :( Holnap már okosabb leszek, remélem meg tudunk majd egyezni. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!